full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Pünkösdi Hal- és Vadünnep: valódi nagy durranásnak ígérkezik

Pünkösdi Hal- és Vadünnep: valódi nagy durranásnak ígérkezik

2017.05.24. Testnek és szellemnek is bőséges táplálékot kínál a június 2. és 5. között megrendezendő Pünkösdi Hal- és Vadünnep, mely az idén már a Szekszárdi Szüreti Napokhoz hasonló rendezvénnyé válhat.

2018hirdetés

A tavalyi kísérleti év után az idén nagyságrendjében növekszik a Pünkösdi Hal- és Vadünnep, mely ebben az évben már valóban a szüreti napokhoz hasonló rendezvénnyé növi ki magát – tudatta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere szerda délelőtt, a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatón. A rendezvény elsősorban a gasztronómiáról szól, a kiváló hal-és vadételekről három szekszárdi étterem gondoskodik. A kulináris élvezetek mellett azonban az idén már összesen 43 program és 74 árus várja majd a látogatókat, így fiatalabbak, idősebbek, egyedülállók és családosok is találhatnak majd nekik tetsző elfoglaltságot.

A rendezvényközpont az idén is a Béla király téren lesz. A nagyszínpad, a gasztrosátor és a borudvar a Béla király téren, az kézműves és egyéb árusok a Garay téren, a sörsátor a Liszt F. téren, a vidámpark pedig a Szent István téren kap helyet. Vagyis a rendezvény szerkezetében is a Szekszárdi Szüreti Napokon már jól bevált elrendezéshez igazodik – mondta a polgármester. Hozzátette, az idén szakrális jellegű programra, a reformáció 500. évfordulója alkalmából megrendezendő istentiszteletre is várják a hívőket.

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep szervezője a Babits Mihály Kulturális Központ, de emellett különféle intézmények és az egyházak is közreműködnek a rendezvény megtartásában – tájékoztatott Farkas János, a kulturális központ igazgatóhelyettese. Országos és nemzetközi hírű együttesek adnak majd koncertet, de helyi csoportok is szép számban lépnek fel. A 43 program között 23 koncert, közte 13 nagykoncert, 13 családi- és gyermek program, két színházi előadás szerepel. Koncerteket tartanak majd a rendezvény zárónapján, hétfőn a Magyar Jazz Ünnepén. Szintén ezen a napon tartják meg a Pünkösdi Mini Fúvós Fesztivált.

Farkas János a fellépők közül kiemelte a TNT, a Cimballiband, illetve Caramell, valamint Demjén Ferenc és Vastag Csaba Béla király téri koncertjét. A helyi fellépők között megemlítette az Alisca Brass Band-et, a Pecze Jazz Quartet-et, illetve a Bartina Néptánc Egyesületet. Ezeken túl négy utcabál és két játszópark is várja majd a vendégeket.

A 74 vásáros között 23 kézműves, 19 kisétkes, három pálinka-, és 35 egyéb árusítóhely található majd.

A Megújulás Útján címmel lelki programsorozatot is tartanak, melynek szervezője a Szekszárdi Református Egyházközség és a Szekszárdi Evangélikus Egyházközösség – tudtuk meg Farkas Jánostól.

Keszthelyi Szabolcs, a Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztalának elnöke arról számolt be, hogy a tavalyi rendezvény fogadtatása rendkívül pozitív volt a vendégek részéről. Ezért az idén már 8000 adag étellel készülnek. Viszonyításként megjegyezte, a Szekszárdi Szüreti Napokon 10-12 ezer adag étel fogy el. Mint azt tudatta, az idén is három helyi étterem ételeit lehet majd megkóstolni. A hagyományos ételek, mint a szarvasgulyás, vagy a szarvaspörkölt mellett olyan ételkülönlegességeket is kínálnak majd, mint a paprikás lisztben sült keszeg, a harcsaburger, vagy a tortillába tekert ponty.

Herrné Szabadi Judit, a Szekszárd Borvidék Kft. ügyvezetője elmondta, a Pünkösdi Hal- és Vadünnep társrendezvényeként június 3. és 5. között  megrendezik a Szekszárdi Nyitott Pince Napokat, melynek keretében 16 szekszárdi pincészet lesz felkereshető.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

A társrendezvények programjai – kattintson!

A képen Keszthelyi Szabolcs, (balról), Ács Rezső, Farkas János és Herrné Szabadi Judit. Fotó: Kadarka.net


ElőzőEverest-expedíció - Suhajda Szilárd visszafordult, Klein Dávid egyedül folytatja Következő„Wosinsky Mór a tudós pap” – könyvbemutató


Read previous post:
„Wosinsky Mór a tudós pap” – könyvbemutató

2017.05.24....

Lángok csapta fel Nagydorogon

2017.05.24....

Close