full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Puskával lőtte mellbe ismerősét: vádemelést javasolnak a 40 éves férfi ellen

Puskával lőtte mellbe ismerősét: vádemelést javasolnak a 40 éves férfi ellen

2019.03.01. Emberölés bűntett kísérlet valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki 2018 júniusában meglőtte ismerősét egy engedély nélkül tartott puskával Dunakömlődön.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást emberölés bűntett kísérlet valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Z. 40 éves dunakömlődi lakos ellen – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi a nyomozás adatai szerint 2018. június 23-án a kora délutáni órákban Dunakömlődön összeszólalkozott ismerősével, akivel kölcsönösen bántalmazták egymást. A vitát követően az ittas állapotban levő férfi egy 0.22-es kaliberű lőfegyverrel meglőtte a sértettet, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd gyanúsítottként történő kihallgatását követően őrizetbe vették. A bíróság T.Z.-t 2018. június 26-án letartóztatásba helyezte, aki azóta is letartóztatásban van.

A rendőrök az elkövető otthonában több lőfegyvert és több ezer darab lőszert is lefoglaltak. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a 0.22-es kaliberű lőfegyver és több, mint 1300 darab lőszer tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. A rendőrök a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikk:
Emberölési kísérlet Dunakömlődön: távcsöves puskával lőtte mellbe barátját
Read previous post:
Close