full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Rács mögött marad a szekszárdi gyermekgyilkos

Rács mögött marad a szekszárdi gyermekgyilkos

2019.07.10. A Szekszárdi Törvényszék mint elsőfokú bíróság a kedden – tárgyalás előkészítése során – hozott végzésével az ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta annak a húszéves férfinak a letartóztatását, aki ellen a Tolna Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A törvényszék határozatában kifejtette, hogy a kiemelt tárgyi súlyú, élet elleni erőszakos bűncselekménnyel megvádolt terhelt vonatkozásában számolni kell a szökés, elrejtőzés veszélyével.

Megállapította a törvényszék azt is, hogy a sértett családjával azonos lakókörnyezet, valamint a köztük fennálló szoros rokoni kötelék folytán nem zárható ki, hogy a vádlott a hozzátartozóin, elsősorban az édesanyján keresztül a többi tanú befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás sikerét. Utalt arra is a bíróság, hogy a nyomozás során eddig az elkövetés eszközét nem lehetett azonosítani és felderíteni, azt a vádlott elrejtette, ekként a bizonyítás eredményességéhez fűződő érdeket a vádlott esetleges szabadlábra helyezése alappal veszélyeztetné.

Megállapíthatónak találta továbbá a törvényszék a pszichés gondozás és cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló, munkahellyel nem rendelkező, családja által eltartott vádlott tekintetében a bűnismétlés reális veszélyét is, elsősorban vagyon elleni, illetve családon belüli erőszakkal megvalósítható cselekmények körében.

A törvényszék a fentiek alapján arra az álláspontra jutott, hogy a legszigorúbb szabadságkorlátozással járó kényszerintézkedés alkalmazása a vádlott tekintetében továbbra is indokolt és szükségszerű, az eljárás céljai enyhébb korlátozással járó kényszerintézkedéssel nem védhetők megfelelően.

A bíróság végzése nem jogerős, ellene a vádlott, a védő és az ügyészség fellebbezéssel nyújthat be, ugyanakkor a jogorvoslati nyilatkozattól függetlenül a határozat előzetesen végrehajtható.

Forrás: Szekszárdi Törvényszék – dr. Bajusz János sajtótitkár

Kapcsolódó cikkek:
Brutális szekszárdi gyermekgyilkosság: befejezték a büntetőeljárást
Feldühödött családtagok várták a szekszárdi kislány gyilkosát a bíróság előtt
Egy 19 éves férfi gyilkolta meg a 6 éves szekszárdi kislányt
Megöltek egy gyermeket Szekszárdon