full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Ragusába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd

Ragusába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.10.31. Az Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában Ragusába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol szerdán fél kilenctől a helyi Virtus Eirene veretlenségét kísérli megszakítani.

Immáron öt mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatot épít az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután legutóbb szombaton 81-49-re legyőzte a ZTE együttesét. Bár a KSC a Barreiro elleni találkozóhoz hasonlóan ismét erős első negyedet (20-7) produkált, a tavalyi évhez képest jócskán megerősödött zalaiak a harmadik játékrészben két pontra (40-38) felzárkóztak. Djokics Zseljko tanítványai azonban újra kézbe vették a mérkőzés irányítását és végül fölényes győzelmet arattak.

A csapat támadójátékát a tíz kísérletből hat (!) triplát értékesítő Bálint Réka húzta, de rajta kívül a dupla-duplát jegyző Studer Ágnes (11 pont, 10 gólpassz, 3 labdaszerzés), a mindig megbízható Krnjics Szara (10 pont, 7 lepattanó), a 12 perc alatt 7 lepattanót jegyző Kiss Virág és a 26 játékpercen át fáradhatatlanul hajtó Gereben Lívia is kétszámjegyű VAL-pontot gyűjtött.

Mindenszentek napján ismét Európa-kupa mérkőzés vár a lányokra, akik az olaszországi Ragusában már a csoportkör második felét kezdik meg. A csapat és kísérete Ferihegyen kedd este 18:20-kor száll repülőgépre, amivel – egy egy órás római átszállást követően – 22:20-kor a szicíliai Cataniában landolak. Innen kb. száz kilométeres utazás után érik el Ragusát, ahol a szakvezetés másnap átmozgató edzést vezényel a lányoknak.

Lesz mire készülni, hiszen csapat ezúttal mindenképpen be szeretné bizonyítani, hogy az első fordulóban elszenvedett tizennyolc pontos vereség nem a valós erőviszonyokat tükrözi. Djokics Zseljko KSC-je az elmúlt években számtalanszor bizonyította, hogy idegenben is képes bravúrteljesítményre, ezért most is azon lesznek, hogy meglepetést okozzanak. A ZTE elleni meccset kihagyó Maja Erkicmindenesetre útra kelt…

Európa-kupa menetrend

Virtus Eirene csapata az olasz bajnokságban öt fordulót követően a tabella ötödik helyén áll 3-2-es mérleggel. Legutóbb szombaton léptek pályára, amikor is a Vigarano otthonában 58-64-re győztek. A statisztikákat illetően az amerikai duó, Dearica Hamby (15,5 pont; 10,0 lepattanó; 2,3 labdaszerzés) és Jessica Kuster (14,2 pont; 6,8 lepattanó), valamint szenegáli-spanyol középjátékos, Astou Ndour (14,6 pont; 6,6 lepattanó; 2,0 blokk) a legeredményesebb.

Az olaszok az Európa-kupában három forduló után hibátlan mérleggel a csoport élén állnak. Először a KSC-t idegenben 56-74-re, majd Barreiro-t hazai pályán 76-45-re győzték le, végül a Nymburk otthonában 58-74-es sikert értek el. A nemzetközi porondon szintén a Hamby (22,0 pont; 7,7 lepattanó; 2,0 labdaszerzés), Kuster (11,7 pont; 6,7 lepattanó; 3,3 gólpassz) és Ndour (15,0 pont; 6,7 lepattanó) alkotta trió büszkélkedhet a legjobb statisztikai mutatókkal.

A mérkőző felek 2017. október 11-ei összecsapásán Erica McCall (15), Bálint (10/6), illetve Kuster (18/6), Ndour (16/6), Hamby (14) és Alessandra Formica (12) voltak a legjobb dobók.

A Virtus Eirene – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Sinterniklaas (holland), Mavisu (török), Mendoza (spanyol)) találkozó szerdán 20:30-kor kezdődik a ragusai PalaMinardi sportcsarnokban.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close