full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

Rajz- és esszépályázatot hirdetnek diákoknak

Rajz- és esszépályázatot hirdetnek diákoknak

2017.02.11. Rajz- és esszéíró pályázatot hirdet Kárpát-medencei magyar fiatalok számára a magyar címer és zászló megünneplésére a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI).

A magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául március 16-át jelölte ki, ebből az alkalomból és a nemzeti összetartozást hangsúlyozva idén Az én hősöm, valamint A magyar zászló és címer kategóriában várja általános- és középiskolások, valamint egyetemi hallgatók esszéit és rajzait az intézet – közölte az NSKI az MTI-vel.

A rajzpályázatra nevezők a magyar zászlót és címert, a történelmi zászlókat, illetve a határon túli nemzetrészek zászlóit, valamint saját hősábrázolásukat bármilyen rajz-, grafikai, kollázs- vagy festészeti technikával megjeleníthetik. A benyújtott pályamunkák anyaga papír, karton, farost vagy vászon lehet.

Az esszé műfajban pályázók a magyar zászlót és címert, a történelmi zászlókat, illetve a határon túli nemzetrészek zászlóit vagy a velük összefüggő történelmi eseményt, illetve történelmi személyiség életét, valamint saját hősét 4-10 ezer leütésben jeleníthetik meg.

A beküldési határidő mindkét kategóriában február 20. éjfél, a rajzokat postai úton a Nemzetstratégiai Kutatóintézetbe, az esszéket az essze@nski.gov.hu címre várják. Az alkotásokat műfajonként és kategóriánként bírálják el, a kategóriák első három helyezettje tárgy- illetve könyvjutalomban részesül.

A rajzpályázat zsűrijét Jankovics Marcell grafikusművész, filmrendező vezeti, mellette Somogyi Győző festő- és grafikusművész, Rényi Krisztina grafikusművész, Molnár János festő- és grafikusművész, illetve Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója foglal helyet az ítészek között, az esszépályázat alkotásait pedig Takaró Mihály író, irodalomtörténész elnöklésével bírálják el.

A pályázat eredményét a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján teszi majd közzé, a díjátadó ünnepséget március 16-án tartják.

További részletek – kattintson!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close