full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Rangos elismerést kapott dr. Kovács Zoltán ezredes

Rangos elismerést kapott dr. Kovács Zoltán ezredes

2019.10.24. Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese érdemelte ki a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet.

Nemzeti ünnepünk alkalmából az Országos Polgárőr Szövetség a hagyományokhoz híven 2019. október 19-én az Országos Rendőr-főkapitányságon szervezett központi ünnepséget. A rendezvényen számos díjat adtak át mint az Év Polgárőre, az Év Polgárőr Egyesülete, az Év Polgárőr Pedagógusa, a Polgárőrség Sajtódíja, az Év Lovas Polgárőre, az Év Balatoni Polgárőre, a Szent László érem és a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntető címeket – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a szervezet alapítója, dr. Kopácsi Sándor életműve előtt tisztelegve – a bűnmegelőzés társadalmi szerepvállalása elismerésére – 2002-ben Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend díjat alapított, amely azóta is a polgárőrség legrangosabb kitüntetése.

2019-ben a polgárőrség kiemelkedő támogatása elismeréseként Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, aki 40 éve szolgál a rendőrségnél, vehette át a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet, melyet Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adott át a díjazottnak.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close