full screen background image
Keresés
2021 január 15 - péntek
  • :
  • :

Rangos németországi bormustrán nyert aranyérmet a Bodri Pincészet

Rangos németországi bormustrán nyert aranyérmet a Bodri Pincészet

2018.03.12. A Bodri Pincészet aranyérmet, a Takler Pince ezüstérmet nyert a Meininger lapkiadó által szervezett Németországban, Neustadtban megrendezett 21. Mundus Vini tavaszi nemzetközi borversenyen.

A 21. Mundus Vini-re összesen 6770 bort neveztek be a készítők a világ 150 borvidékéről. A borokat pontozó, a világ 44 országából származó, közel 270 tagot számláló zsűri 33 nagyaranyat, 1102 aranyérmet és 1575 ezüstérmet osztott ki a versenyen. A bormustrán az olasz borászatok nyerték a legtöbb érmet, szám szerint 647-et, a második legtöbb érmet, 590-et a spanyol, a harmadik legtöbb érmet, 322-t a portugál borászatok nyerték el.

A verseny hivatalos honlapja, a meininger.de oldalon található információk szerint a magyar borászatok összesen négy aranyérmet és tizenegy ezüstérmet nyertek, ezen kívül egy magyar pezsgő nyert aranyérmet. A rangos nemzetközi versenyen aranyéremmel ismerték el a Bodri Pincészet 2015-ös Optimus Cuvée-jét, míg az ugyancsak 2015-ös Takler Bikavér ezüstérmet szerzett.

Az Optimus Cuvée-n kívül aranyat kapott a Tokajicum Borház 2016-os Tokajicum  Jégbora, a Grand Tokaj 2013-as Tokaji Aszú Szarvas 6 puttonyos bora, illetve a Koch Borászat 2012-es Villányi Cabernet Sauvignon-ja, és a Törley Pezsgőpincészet Törley Excellence Muskotály Doux-ja.

Optimus Cuvée – buja, lekváros illat, nagy test

A Bodri Pincészet honlapján fellelhető információ szerint az Optimus Cuvée a Selection sorból kiemelt önálló márkanevű csúcsbor. A bor elkészítéséhez felhasznált, terméskorlátozással szüretelt szőlő a legjobb fekvésű szőlőterületről származik. A hagyományos erjesztést követően a borok 12 hónapig külön-külön első töltésű, közepes égetésű, kis tölgyfahordókban érlelődnek, majd házasításuk után még 12 hónapra visszakerülnek további érlelés céljából. A borra buja, lekváros illat, nagy test, hosszú eltarthatóság jellemző. Fogyasztását ünnepi asztalnál, nagy vadak mellé és nemes húsok mellé ajánlják, a javasolt fogyasztási hőmérséklet 16-18 C fok.

A magyar borászatok eredményeit itt találja – kattintson!

Fotó: Ralf Ziegler
Read previous post:
Close