full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Rászállnak a vérszívókra Szekszárd térségében és több megyei településen

Rászállnak a vérszívókra Szekszárd térségében és több megyei településen

2019.07.15. Ezen a héten több mint 100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás, az ország 418 és Tolna megye 14 településén, valamint négy Budapesti kerületben – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője hétfőn az MTI-t.

Dóka Imre közölte: a következő időszakban Békés és Zala megyében, a Dunakanyarnál, Szekszárd térségében, a Dráva és az Ipoly mentén lesz intenzív gyérítés. Továbbá számos olyan – Pest, Fejér, Baranya és Somogy megyei – településen is csökkentik a vérszívók számát, amelyeken korábban nem volt szükség beavatkozásra.

Szekszárd környékén és Tolna megye egyéb területein légi és földi kémiai eljárással 14 településen összesen közel 4200 hektáron gyérítik a szúnyogokat  a héten.

A szúnyogirtással érintett települések: Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk, Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási, Varsád. (Forrás: BM OKF)

Emlékeztetett: a program indulása óta 1343 településen zajlott a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, eddig összesen 611 ezer hektárnyi területet kezeltek a szakemberek.

Felidézte, hogy az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott és számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom.

Ennek során a múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint a katasztrófavédelem honlapján is nyomon lehet követni, hogy mikor és hol lehet számítani szúnyogirtásra – közölte a helyettes-szóvivő.

A képek a közelmúltban Szekszárdon megtartott szúnyoggyérítésnél készültek. Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.net/MTI


ElőzőNégy újonc tűzoltó kezdte meg szolgálatát Szekszárdon


Read previous post:
Öten sérültek meg három balesetben Tolna megyében

2019.07.15....

Close