full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Rászoruló gyerekek kaptak számítógépet Szekszárdon

Rászoruló gyerekek kaptak számítógépet Szekszárdon

2020.04.09. Harminc asztali számítógépet adományozott – civil szervezetek bevonásával – rászoruló gyerekeknek a szekszárdi önkormányzat. Az internet-hozzáférést pedig a Tarr Kft. biztosítja.

Minden szekszárdi diák számára biztosítani szeretnék az esélyegyenlőséget – mondta el a kezdeményezés lényegét Ács Rezső polgármester. A mostani járványügyi helyzet lehet a legelső, amikor élesben nézhetjük végig, mennyire vehetjük hasznát a számítógépeknek és a különböző okos eszközöknek – utalt a polgármester a digitális oktatásra. Hozzátette: a Tarr Kft. azokba a háztartásokba, ahova most gép kerül, de nincs internet, ott a cég kedvezményesen beköti.

A karitatív akciót a Humánszolgáltató Központ fogja össze, együttműködve a Nagycsaládosok Szekszárdi Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubjával és az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ), valamint a szekszárdi általános iskolákkal.

Ács Rezső megjegyezte, remélhetőleg a 30 gép katalizál egy folyamatot, hiszen eddig is több cég jelezte, használt laptopokat ajánlanak fel a digitális oktatásban résztvevő diákok számára. A gépeket nem kell majd visszaadni.

A Balassa kórház két alapítványát is nagyobb összeggel támogatták, így most is kötelességüknek érezték, hogy segítsenek – tette hozzá Tarr János. Az ügyvezető igazgató kiemelte, nagyon nehezen tudtak közvetíteni a gépek beszerzése kapcsán, hiszen óriási módon megnőtt a kereslet az informatikai termékek iránt.

Azt is elmondta, a cég a gépekhez kedvezményes internetcsomagot is biztosít, melynek díját a tanév végéig a Tarr Kft. és az önkormányzat fele-fele arányban fizeti, valamint pluszban egy 26 csatornát tartalmazó tévécsomagot is biztosítanak.

Az első asztali PC-t a kétgyermekes Borbély Mariann vehette át Tarr Jánostól és Ács Rezsőtől.

Forrás: szekszard.hu. Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close