full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Régi problémát oldanak meg közös gondolkodással Szekszárdon

Régi problémát oldanak meg közös gondolkodással Szekszárdon

2016.07.08. Régi gond oldódik meg az YBL Miklós utcában a város és a Balassa János Kórház legújabb együttműködésének köszönhetően.

A város és a kórház ugyanis megállapodott, hogy az intézmény kerítését három méterrel beljebb viszik és az így nyert területen parkolóhelyeket alakítanak ki – mondta el Ács Rezső polgármester a helyszínen tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón. A véradóállomástól lefelé – a kórház kapuijáig – összesen mintegy húsz autónak létesítenek majd parkolóhelyet. A munka jelenleg a tervezés szakaszában van, a parkolóhelyek kialakítását legfeljebb az év végéig elvégzik.

Mint azt a Szekszárdon autóval közlekedők bizonyára tudják, a kórház északi részét határoló YBL Miklós utcában többnyire problémás a közlekedés, mivel az út mentén parkoló járművek megnehezítik azt. Az utca nagy részén gyakorlatilag egy sávon lehet közlekedni. A parkolóhelyek létesítése után ismét két sávon, és így zökkenőmentesen haladhat majd a forgalom.

A kialakítandó parkoló vagy fizetős lesz, vagy a két órás ingyenes, tárcsás parkolási lehetőséget alkalmazzák majd. Megkötésre mindenképpen szükség van, azért, hogy a parkoló valóban elérje célját, és a kórház betegei használhassák, ne pedig közelben dolgozók álljanak meg a területen.

A sajtótájékoztatón ugyancsak elhangzott, hogy a város kertészete átveszi a kórházi üvegház üzemeltetését. Az több mint 200 négyzetméter területű üvegház felújítása után a városi közterületek szépítésénél használt palántákat termesztenek majd. Az önkormányzat munkásai a kórház területének tisztán tartásába is besegítenek majd. A kórház pedig az intézmény területén használatos, de felesleges kapacitással rendelkező fűnyíró gépek átadásával segíti a szekszárdi közterületek rendben tartását – tudtuk meg Ács Rezsőtől.

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója mind a kerítés, mind az üvegház kapcsán elmondta, ezek a kihasználatlan részek az intézmény területén, így mindenki jól jár a megállapodással.
Read previous post:
Close