full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Rekordszámú futó szállja meg a Szekszárdi Borvidéket

Rekordszámú futó szállja meg a Szekszárdi Borvidéket

2015.05.08 Rekordszámú futó vághat neki a szombaton délelőtt elrajtoló, embert próbáló Tolle Borvidék Félmaratonnak Szekszárdon.

A különleges verseny történetében még soha nem neveztek előzetesen annyian, mint idén. Az előnevezők száma közel 1400. A rajt előtt további négyszázötvenen regisztrálhatnak a „borvidéki futamokra”, valamint kétszáz gyermek nevezhet az egykilométeres gyerekfutamra. A nevezők összlétszáma így elérheti a kétezret – tudtuk meg Márkus István szervezőtől. Mint elmondta, tavaly összesen ezernyolcszázan indultak Tolna megye legnagyobb amatőr szervezésű versenyén, ami évről-évre több embert vonz az ország minden pontjáról Szekszárdra. A nevezők mintegy 80 százaléka ugyanis nem helybeli.

A hagyományosan nehéz futóverseny útvonalát minden évben változtatják a szervezők. A nevezők mindig más dombokon, völgyeken és szurdikokban teljesítik a távokat. A szervezők ezzel is szeretnék megmutatni Szekszárd és a borvidék változatos arcát.

A félmaratoni 23,6 kilométeres távot egyéni versenyben, a 23,3 kilométeres távot párban és háromfős csapatokban lehet teljesíteni. Egyéni versenyben emellett 13,4 és 4,5 kilométeres távokon lehet indulni. A kétfős csapatok tagjainak 8,5 illetve 15,1 kilométeres, a háromfős csapatok tagjainak 8,5 – 8,9 – 6,2 kilométeres távokat kell megtenniük.

A 6. Tolle Borvidék Félmaraton Útvonala: Forrás: borvidekfelmaraton.hu

A verseny rendezője a Borvidék Futóegyesület Szekszárd, Fővédnöke Ács Rezső, Szekszárd város polgármestere. Társvédnök Eszterbauer János borász, a CPH Kft. ügyvezetője.
A versenyközpont a Vármegyeháza lesz. Rajt 2015. május 9. szombat 14:00, Béla király tér. A futam innen indul és a cél is itt lesz. A gyermekfutam délután egy órakor rajtol. Nevezni a verseny rajtja előtt a helyszínen lehet.

Az előrejelzések alapján egyébként jó időre számíthatnak a futók. Az Időkép szerint napos idő és 26 fokos meleg várható szombaton Szekszárdon és környékén.

A mezőny forgalomtól elzárt útvonalon halad. Az érintett útszakaszokat a rendőrség és polgárőrség munkatársai biztosítják. Az alábbi útvonalakon és időintervallumokban várható időszakos forgalomkorlátozás:

14.00 – 14.30
Széchenyi u., Május 1. u., Alisca u, Bródy S. u., Munkácsy u., Béla király tér, Bartina u.

14.30 – 15.30
Kisbödő u., Csacska szurdik, Iván völgy, Kalázs u., Sárköz u., Istifán gödre, Otthon u., Vadász u., Cinka u.

15.00 – 17.00
Sárköz u., Porkoláb völgy, Kápolna tér, Kerékhegy u., Hosszúvölgy u., Szücsény szurdik, Bocskai u., Kápolna tér, Remete u., Bartina u., Béla király tér
A verseny hivatalos honlapját itt találja – kattintson!

Fuss babakocsival a borvidék félmaratonon – kattintson!

Tolle Borvidék Félmaraton 2014 Fotók: Kiss Albert