full screen background image
Keresés
2021 április 11 - vasárnap
  • :
  • :

Remek borok, szívélyes fogadtatás – így látták a borturisták Szekszárdot

Remek borok, szívélyes fogadtatás – így látták a borturisták Szekszárdot

2015.10.12. Szekszárdra nemcsak a kiváló borok, és ízletes ételek, de a kedves fogadtatás miatt is érdemes ellátogatni – derül ki abból a szívélyes hangvételű levélből, melyben egy szekszárdi bortúrán járt mosonmagyaróvári csapat osztotta meg tapasztalatait vendéglátóival.

A levél írói már tizenhárom éve rendszeresen járják az ország borvidékeit, ami jó viszonyítási alapot szolgáltat számukra a vélemény-nyilvánításhoz. Mint írják, a Szekszárdi Borvidéken tett második látogatásuk a „vártnál is több pozitív élménnyel zárult”.

A borkedvelő csapat az alábbi szavakkal adott hangot kellemes tapasztalatuknak:

Ellentétben más híres borvidékekkel, önöknél nem csinos, diákmunkás lányok fogadtak jól betanult szöveggel, feszes időbeosztásban, milliliterre kimért boradagokkal, hanem a borászat tulajdonosa, aki a jó bort sem sajnálta tőlünk. Nem turistaként tekintettek ránk, hanem borszerető magyar emberként fogadtak bennünket.

Amellett, hogy kiváló borokat kóstolhattunk és finom ételeket fogyaszthattunk, sok érdekes tudnivalóval gazdagodtunk, hiteles, elhivatott borászokat, borosgazdákat ismerhettünk meg.

Meglepődve hallottuk, a helyi borászok és borosgazdák összefognak – ami a mai magyar agráriumban ritka – és közösen munkálkodnak azon, hogy a szekszárdi borvidék, jelentőségének és minőségi borainak megfelelő, méltó helyet foglaljon el a borvidékek között.

Önök egyedi, saját, szekszárdi palackot készítettek, amelybe csak akkor lehet bort tölteni, ha a közösség többsége azt támogatja. A Vida Péter és Heimann Zoltán által vázolt összefogás bizonyítja, hogy az egyedi érdekek összeegyeztethetők a nagyobb közösség érdekeivel egy átfogó, közös cél elérése érdekében.

A borkedvelő társaság hozzáteszi:

Kazinczy Ferenc írja: ”Íz, szín, tűz vagyon a borban, ha hegyaljai termés…” Az Önök borait kóstolva jutott eszünkben a fenti idézet.

Nem vagyunk sommelier-ek és szakképzett borkóstolók, de annyit mi is el tudunk mondani: kitűnő borokat kóstoltunk, amelyeket kiváló szekszárdi emberek nyújtottak nekünk – zárták soraikat.

Aláírás:
Holczschuszter László, Kadnár László, Kertész László, Dr. Lascsik Ágoston, Giczi Ferenc, Kovács Tibor, Kucsin Géza, Láng István, Nagy Mihály, Szendi József
Read previous post:
Close