full screen background image
Keresés
2021 március 3 - szerda
  • :
  • :

Rémhírterjesztőt fogtak el a bonyhádi rendőrök

Rémhírterjesztőt fogtak el a bonyhádi rendőrök

2020.05.08. A bonyhádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt az 52 éves aparhanti nőt, aki arról írt közösségi oldalán, hogy az országban több egészségügyi intézményt rövidesen bezárnak.

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt 2020. április 27-én az egyik közintézmény feljelentése alapján – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő az egyik közösségi oldalon, a saját profiloldalán – nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben – egészségügyi intézmények bezárásáról olyan valótlan tényeket tartalmazó szöveget írt ki, amely alkalmas arra, hogy az emberek nagyobb csoportjában zavart, valamint nyugtalanságot keltsen. A bejegyzés továbbá alkalmas arra is, hogy az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassa.

A bonyhádi nyomozók rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2020. május 7-én gyanúsítottként hallgatták ki az 52 éves aparhanti nőt, aki a valótlan tényeket tartalmazó bejegyzést közzétette.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close