full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Rendhagyó bált tartottak a szekszárdi római katolikus plébánián

Rendhagyó bált tartottak a szekszárdi római katolikus plébánián

2018.11.17. A Szent József Katolikus Iskola és a Szent Rita Katolikus Óvoda szülői munkaközösségének tagjai szervezték meg az idei Szent Márton-napi tollas bált, melyet a múlt szombaton tartottak meg a római katolikus plébánián. A bál rendhagyó módon a nyolcadik osztályos tanulók szalagtűző bálja is volt.

Az iskola életében először tartottak szalagtűzőt, mely Szabóné Varjas Ildikó álma volt. Az osztályfőnök végig támogatta, segítette a tanulókat a készülődésben, ruha kölcsönzésben és a Palotás tánc betanításában is, melyben segítője Szegedi Dezső tanár úr, a bál egyik fő ötlet adója volt volt. A bálra minden jegy elkelt, szó szerint teltház volt. A rendezvényen közel 130 fő volt jelen.

Az iskola igazgatónője, Fodor Mihályné köszöntőjében arról is szólt, hogy a bál miért különleges és fontos az iskola életében, a családok életében, és milyen nagy jelentősége van a 8. osztályosok búcsúzásában, útnak indításában.

Az ünnepséget az iskola néptánc csoportja nyitotta meg akik Dóczy Anikó tanárnő vezetésével készültek népi játékokkal, énekekkel és néptánc bemutatóval erre az alkalomra. Ezután a szalagtűzés következett, melyen Ríznerné Osztafin Claudia osztályfőnök felolvasta minden nyolcadik osztályos tanuló nevét, majd a hetedik osztályos gyermekek feltűzték a szalagokat a nyolcadikos tanulókra. Ezt követően a résztvevőknek rövid tájékoztatást adtak arról, hogy hol lettek kialakítva játszó sarkok, illetve beszélgetős helyek, ugyanis a rendezvény családos bálként lett meghirdetve.

A nyolcadik osztályos tanulók palotás táncot mutattak be osztályfőnökükkel, Szabóné Varjas Ildikóval és Szegedi Dezső tanár úrral. A tánc végén következett a szülőkkel közös apa-lánya illetve anya-fia tánc. Ezután vette kezdetét a bál, melynek ideje alatt folyamatosan tele volt a táncparkett. Szülők, nagyszülők, gyermekek és az iskola tanárai boldog és vidám órákat töltöttek együtt. A bálon volt tombolasorsolás is, ahol nagyon értékes felajánlások és ajándékok – családi fotózás, ékszerek, édességek, könyvek, illatszerek – találtak gazdára. Decsi Kiss János felajánlásaként pedig a nyolcadik osztályos tanulók egy mikulás-partyt kaptak ajándékba a szálkai művésztelepen.

A bál előkészületében fontos szerepe volt a Szekszárdi Katolikus Baba-Mama Klubnak is, hiszen a díszleteket ők készítették el. Az iskolában a háttér munkálatokban Koleszár Emőke vett részt, aki a jegyek és meghívók nyomtatásán és megszerkesztésén szorgoskodott. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Petkó Tamás atya is.

A program megszervezésekor és a helyszín berendezésekor a családos jelleg szem előtt tartása különösen fontos szerepet töltött be. Simon Gábor, aki az est hangulatáról gondoskodott, úgy alakította a zenei repertoárt, hogy mindenki talált magának megfelelőt, így mindenki táncra perdülhetett.

Olyan élmény volt ez a rendezvény az iskola történetében, melyről szülők és tanárok egyaránt sokáig beszélni fognak. A feltűzött szalag pedig nemcsak erre az alkalomra fogja a ballagókat emlékeztetni, hanem mindarra amit az intézményben eltöltött nyolc év alatt az iskolától kaptak.

Szerző: Janó Attiláné. Fotó: szülők
Read previous post:
Close