full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Rendhagyó borkóstolót tartanak szekszárdi bikavérekkel a BorEgyetemen

Rendhagyó borkóstolót tartanak szekszárdi bikavérekkel a BorEgyetemen

2017.12.08. Rendhagyó, interaktív borkóstolót tartanak szerdán a BorEgyetemen, ahol kiváló szekszárdi bikavéreket ízlelhet a hallgatóság.

A PTE KPVK aulájában megtartandó borkóstolón összesen tizennégy tétel szerepel majd. A borsor nagy része Szekszárdi palackos bikavérekből áll, melyekből összesen tízet kóstolhat meg a kulturált borfogyasztást kedvelő közönség. Emellett két további szekszárdi bikavér és két „kakukktojás” szerepel a borok között – tudtuk meg Heimann Zoltántól, a Szekszárd Borvidék Nkft. elnökétől, az est házigazdájától.

A BorEgyetemtől megszokott módon az előadás résztvevői tudásszomjukat is olthatják majd. A borkóstolós előadás annak témáját járja körül, hogy milyen a szekszárdi bikavér stílusa, emellett szó esik a bikavérrel kapcsolatos jövőképről és az egységesség szerepéről – mondta el Heimann Zoltán.

Azt is elárulta, hogy a rendezvény több szempontból is rendhagyó lesz. Egyrészt azért, mert a szokásostól eltérően ezúttal vakkóstolót tartanak, vagyis a hallgatóság nem fogja tudni, hogy melyik pincészet mely bora került éppen a pohárba, ez csak a kóstolást követően derül ki. Másrészt, mert a előadáson a közönség véleményére is kíváncsiak lesznek, vagyis interaktív és játékos kóstolóra várják a borkedvelő hallgatóságot.

A kóstolót szerdán 18 órai kezdettel tartják meg a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Aulájában (Rákóczu u. 1.). Regisztrálni december 11. (hétfő) éjfélig lehet a e-mail címen.

További információ – kattintson!

A BorEgyetmről szóló írásainkat itt és az azonos nevű címkén találja – kattintson!
Read previous post:
Árokba borult egy autó Fadd és Gerjen között – fotók

2017.12.08....

Close