full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Rendhagyó ünnepséggel indult a tanév a Garay János Gimnáziumban

Rendhagyó ünnepséggel indult a tanév a Garay János Gimnáziumban

2017.09.01. Pénteken elkezdődött a 2017/2018-as tanév az általános- és középiskolákban. A Garay János Gimnáziumban rendhagyó tanévnyitót tartottak. A tanév kezdetén az önkormányzat is köszöntötte a tanulmányaikat megkezdőket.

A 2017/2018-as tanév megnyitója a Garay János Gimnáziumban Heilmann Józsefné intézményvezető köszöntötte az iskola új tanulóit és magasabb évfolyamok diákjait, valamint az intézmény tanárait. Az ünnepség rendhagyó volt, mivel a rendezvényen egy új kültéri kosárlabda pályát adtak át.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere arról szólt, hogy a gimnázium ezáltal tovább gazdagodott. Mint mondta, fontos a tudás, a segítség, melyet a diákok a tanároktól kapnak, de az is fontos, hogy a város a KLIK-kel közösen mindig odafigyeljen arra, hogy a tanulók jó körülmények között töltsék napjaikat. Hozzátette, az sem mindegy, hogy a diákok milyen körülmények között tudnak sportolni.

Új kosárlabdapályát adtak át a tanévnyitón. Fotó: kadarka.net

Ezért attól függetlenül, hogy az önkormányzat már nem fenntartója az iskolának, ahogy a többinek sem, úgy vélik, fontos, hogy „ne engedjék el az intézmények kezét” – fogalmazott Ács Rezső.

Emlékeztetett, a Garay János Gimnáziumban több fejlesztés is megvalósult az elmúlt években, így a KSC Szekszárd segítségével a tornatermet és az öltözőket is megújították.

Szabó Noémi a KSC Szekszárd szakmai igazgatója. Fotó: Kadarka.net

Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója elmondta, Magyarországon a Garay János Gimnáziumban épült meg a hatodik ilyen kültéri kosárlabda pálya, a hetedik pedig a Babits Mihály Általános Iskolában létesül. A pálya klub által gyűjtött TAO kedvezmény felhasználásával és az önkormányzat segítségével valósult meg – tudatta a szakmai igazgató. Hozzátette, a költségek 70 százalékát fedezték TAO kedvezményből, a költségek további 30 százalékát pedig az önkormányzat fedezte.

A tanévnyitón az is elhangzott, hogy az iskolában a nyáron tornatermeket, folyosókat és irodákat festettek le, a munkában pedig a szülők is részt vettek.

Az ünnepségen több diák is díjat vehetett át tanulmányi versenyeken elért szép helyezésük elismeréseként. A tanévnyitón megemlékeztek Lemle Béláné korábbi igazgatóról is, akinek életéből összesen 57 év kötődött a Garay János Gimnáziumhoz, és aki 2008-ban vonult nyugdíjba.

Ács Rezső az önkormányzat nevében az idén is ajándékot adott az első osztályos kisdiákoknak. Fotó: Kadarka.net

Az önkormányzat minden évben kiválaszt egy-egy iskolát, ahol a polgármester személyesen is köszönti az elsősöket. Az idén sem volt ez másként. Ács Rezső ezúttal a Babits Mihály Általános Iskola elsőseit üdvözölte. A diákok az általa feltett kérdésre, miszerint várták-e az iskolakezdést, egyöntetűen hangosan kiáltottak fel: igen!

Ács Rezső, a hagyománynak megfelelően az idén is ajándékkal kedveskedett a kisdiákoknak. Az iskola mintegy 50 elsősének személyesen adta át az önkormányzat ajándékát. A kicsik ezúttal egy-egy a város címeréből kialakított logóval, no és persze Szekszárd felirattal ellátott táskát vehettek át, aminek bizonyára nagy hasznát veszik majd tanulmányait folytatása alatt.

A városban egyébként az idén 350 elsős kezdte meg tanulmányait, a város pedig természetesen ebben az évben is mindannyiukat megajándékozta egy-egy „szekszárdi” táskával.

A vezetőképen: tanévnyitó a Garay János Gimnáziumban. Fotó: Kadarka.net