full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakoknál

Rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakoknál

2019.10.11. Rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken az önkormányzati választások hétvégéjén.

A választási törvény alapján, 2019. október 13-án megrendezésre kerülő önkormányzati választásokon csak azok szavazhatnak, akik érvényes személyazonosításra alkalmas okmánnyal igazolni tudják magukat és bemutatják lakcímkártyájukat – tájékoztatott sajtóközleményben a Tolna Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint a kormányhivatal azt szeretné, hogy a voksolásra jogosultak közül minél többen élni tudjanak szavazati jogukkal. Ezért lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szavazáshoz szükséges, érvényét vesztett okiratok pótolhatók, beszerezhetők legyenek.

A választás hétvégéjén Szekszárdon, Bátaszéken, Bonyhádon, Pakson, Dunaföldváron, Tolnán, illetve Tamásiban, valamint Simontornyán és Dombóváron is rendkívüli nyitva tartással várják a polgárokat. A kormányablakok október 12-én (szombaton) 8-tól 19 óráig, valamint a választás napján, október 13-án (vasárnap) 7 órától 19 óráig tartanak nyitva.