full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Rendőrség: a járművek vezetői kötelesek eltakarítani az úttestre felhordott sarat

Rendőrség: a járművek vezetői kötelesek eltakarítani az úttestre felhordott sarat

2018.09.13. A járművek vezetői kötelesek eltakarítani az úttestre felhordott sarat – hívta fel a figyelmet közleményben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az őszi hónapokban előfordul, hogy földutakról, mezőgazdasági művelés alatt álló területekről járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. Ez balesetveszélyes helyzetet teremthet, hiszen ha valaki hirtelen akarja kikerülni a sarat, esetleg ráhajt, járművével könnyen megcsúszhat. Ha nem takarítják le az utat és esik az eső, a csúszásveszély fokozódik.

Erre elsősorban szántóföldek mentén, mezőgazdasági telephelyek közelében, illetve olyan helyeken lehet számítani, ahol földutak is csatlakoznak az aszfaltozott főutakhoz, mellékutakhoz. Fontos, hogy ha az útburkolatot a járművezető besározza, vagy valamit elszór rajta, akkor a többi közlekedő biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban takarítsa le az utat.

Lényeges, hogy az őszi talajmunkák idején a mezőgazdasági gépekhez a föld megműveléséhez szükséges tartozékokat úgy rögzítsék, hogy menet közben ne mozdulhassanak el, ne eshessenek le. Ügyeljenek arra, hogy a járműveken a világítások működőképesek legyenek, és semmi ne takarja el azokat! A lassabban haladó gépek, tehergépkocsik mögött feltorlódhat a forgalom. Csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges távolságot jól belátják. A mezőgazdasági járművek előzésénél tanácsos nagyobb oldaltávolságot tartani.
Read previous post:
Close