full screen background image
Keresés
2019 február 2 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Rengeteg szekszárdi diákot és felkészítőt ismert el az önkormányzat a Mecénás díjkiosztó gálán

Rengeteg szekszárdi diákot és felkészítőt ismert el az önkormányzat a Mecénás díjkiosztó gálán

2018.11.29. A tanulás, a sport és a művészet terén nemzetközi és országos versenyeken kimagasló eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat ismerte el az önkormányzat szerda délután a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás Díjkiosztó ünnepségen a Babits Mihály Kulturális Központban.

Diákokkal, szülőkkel, felkészítő tanárokkal telt meg szerda délután a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterme a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás Díjkiosztó ünnepségén. A rendezvényen tizenegy szekszárdi székhelyű köznevelési intézmény tanulói és felkészítői vehettek át összesen több 3 millió 200 ezer forint jutalmat az önkormányzattól. Az ünnepségen 140 tanulót, 69 felkészítőt és 13 csapatot részesítettek elismerésben.

Ács Rezső polgármester köszöntőjében a 2018-as év egyik legfontosabb eseményének nevezte a díjkiosztó gálát. Mint mondta, az önkormányzat számára fontosak a gyermekek, a fiatalok, akik számára sok olyan rendezvényt szerveznek, melyekkel szeretnének őket megszólítani, megmozgatni, hogy jól érezzék magukat Szekszárdon.

Kiemelte, emellett fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy kik azok a gyermekek, akik a napi munka mellett egy kicsit többet tesznek hozzá a mindennapokhoz. Ugyancsak hangsúlyozta, a díjazottak által elért eredmények Szekszárd jó hírét viszik határon belül, sőt azon is túl.

A korábbi díjazottak adtak műsort. Fotó: Kiss Albert

A városvezető ugyancsak hangsúlyozta, a kiemelkedő eredmények eléréséhez a tehetség mellett rengeteg szorgalomra is szükség van. Ám még ez sem elég, ugyanis a diákok egyedül nem érhettek volna el sikereket, melyhez szüleik, illetve a tehetségüket felismerő tanáraik, edzőik támogatására és segítségére is szükség van.

Ács Rezső arról is szólt, hogy aki jó példát mutat, arra nem csak felnéznek, de szeretnék is ösztönözni őket, hogy a jövőben is kimagasló teljesítményt nyújtsanak. Erre szolgál a Szekszárd Büszkesége és a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás is. Zárásként azt mondta a diákoknak, legyenek büszkék teljesítményükre és soha ne feledjék el az intézményt, ahol tanultak és Szekszárdot.

Az elismeréseket Ács Rezső polgármester és Csillagné Szánthó Polixéna, a közgyűlés humán bizottságának elnöke adta át.

A díjkiosztó hagyományinak megfelelően a rendezvényen a korábbi díjazottak adtak műsort. Közreműködött Halasi Lőrincz (Garay János Általános Iskola), Szeri Viktória (Garay János Gimnázium) Ocsovay Damján (I. Béla Gimnázium Kollégium és Általános Iskola), Varga Panna (Baka István Általános Iskola), Endeli Réka, Sági Dóra, Kiss Krisztina, Lovasi Eszter, Mester Zsófia, Orbán Lili, Tamás Réka, Törjék Virág (Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola Táncművészeti Tagozata).

A képgalériát a díjazottak listája alatt találja!

A díjazottak listája

Fotó: Kiss Albert


ElőzőMecénás Tehetséggondozó Támogatás Díjkiosztó 2018. KövetkezőBudapesti konferencián ismertették a Szekszárdi Klímakör évtizedes tevékenységét


Read previous post:
Budapesti konferencián ismertették a Szekszárdi Klímakör évtizedes tevékenységét

2018.11.29....

Együtt ajándékozhatják meg a Mikulással a gemenci erdő állatait

2018.11.29....

Close