full screen background image
Keresés
2019 október 28 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Retkes Tamás száznál is több természetfotót ajánlott fel a Balassa János kórháznak

Retkes Tamás száznál is több természetfotót ajánlott fel a Balassa János kórháznak

2018.06.27. Több mint száz természetfotóját ajánlotta fel Retkes Tamás a Tolna Megyei Balassa János Kórház részére. A fotós az örömszerzés, illetve annak reményében ajánlotta fel a képeket, hogy a fotók által elterelheti egy kicsit a betegek gondolatait a betegségükről.

Retkes Tamás portálunknak elmondta, fizikoterápiás kezelésekre és gyógytornára várva fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy valamivel fel kellene dobni a csupasz, fehér falakat. Mint mondta, arra gondolt, hogy természetfotókkal legalább egy kicsit el lehetne terelni a kezelésre várók figyelmét a betegségükről. Innen jött az ötlet, hogy az évek folyamán összegyűlt fotóiból felajánl az egészségügyi intézmény részére. Hozzátette, a felajánlott képek szinte kivétel nélkül természetfotók és Szekszárd környékén, többek között Gemencben, Óbányán, Grábócon készültek az elmúlt évtizedben

A fotós tudatta, a kórház szívesen vette a felajánlást, ám ahhoz, hogy a képek ténylegesen a falra kerülhessenek, be is kellett azokat kereteztetni, illetve üvegeztetni. Ennek közel 300 ezer forintos költségét „A Szekszárdi Megyei Kórház Fejlesztéséért Alapítvány” és a Szekszárdi Fikesz-Plusz Kft. fizette, az őcsényi Karker 2006 kft. pedig kedvezményesen végezte el a munkát.

Az képeket Retkes Tamás kedden adta át dr. Németh Csaba főigazgatónak, az átadáson jelen voltak a Rendelőintézet fizikoterapeuta és gyógytornász szakdolgozói is, akik korábban Tamást kezelték. Utóbbiak a fotós kérésére elsőként választhatták ki azt az 5-5 képet, melyek a fizokoterápiás, illetve gyógytornahelyiségeket díszítik majd. A többi kép az intézmény egész területén „elszórva” kap majd helyet a közeljövőben.

Retkes Tamás – aki egyébként a Wosinsky Mór Megyei Múzeum munkatársaként is fotóz – tudatta, a jövőben is szeretne hasonló felajánlásokat tenni, ehhez már gyűlnek is a fotói. Hozzátette, úgy érzi, kicsit kikopott az emberekből az önzetlen szándékkal történő adni akarás. Pedig – mint mondja – a maga módján mindenki tud, tudna adni szűkebb közösségének. Hozzátette, Ő fotókat készít és, ha azzal másoknak örömet tud szerezni, akkor szívesen ajánlja fel egy-egy nemes célra a képeit.

Retkes Tamás Kadarka.net-en megjelent fotóit itt találja – kattintson!

A képen Retkes Tamás (b) és dr. Németh Csaba az átadón. Fotó: Tolna Megyei Balassa János Kórház
Read previous post:
Bedőltek a kamuhonlap hamis ígéreteinek a külföldön munkát keresők

2018.06.27....

Close