full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Riasztást adott ki az OMSZ

Riasztást adott ki az OMSZ

2016.07.03. Riasztást adott ki vasárnapra Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

2018hirdetés

A figyelmeztetés szerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát. Az ország nagy részén egyébként figyelmeztető jelzés van érvényben a várható széllökések és, vagy felhőszakadások, zivatarok miatt.

Az aktuális veszélyjelzéseket itt találja – kattintson!

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap napközben legfeljebb 28 fokot mérhetünk majd Szekszárd környékén. Ugyancsak 28 fokos nappali csúcshőmérséklet várható majd hétfőn, akkorra az ég is kitisztul, várhatóan gyengén felhős lesz majd. A hét további részében pedig előreláthatólag 28 és 30 fok között alakulnak majd a nappali csúcshőmérsékletek, míg hajnalban 14-17 fok valószínű.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Korábban az OMSZ Tizennégy megye, közte Tolna területére adott ki elsőfokú riasztást várható felhőszakadások és heves zivatarok miatt.

Az OMSZ korábbi figyelmeztetése szerint vasárnap hidegfront vet véget a kánikulának hazánk területén. Az előrejelzés alapján Tolna megyében kis valószínűséggel alakulhat ki heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Ugyancsak elsőfokú figyelmeztető jelzést adtak ki Tolna megye területére a várható felhőszakadások miatt. Mint írták, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A fent leírtak miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztető jelzés volt érvényben vasárnapra Pest-, Bács-Kiskun-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Csongrád-, Fejér-, Győr-Moson-Sopron-, Hajdú-Bihar-, Heves-, Komárom-Esztergom-, Nógrád-, Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Jász-Nagykun-Szolnok-, valamint Vas-, és Veszprém megye területén.

A képen Szekszárd egy része egy zivataros napon. Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close