full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Riasztást adott ki az OMSZ Tolna megye három járására

Riasztást adott ki az OMSZ Tolna megye három járására

2017.10.29. Elsőfokú riasztás adott ki a Dombóvári-, a Paksi és Tamási járás területére vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A riasztás szerint a három járás területén a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t – közölte honlapján az OMSZ. Mint azt megírtuk, az OMSZ szombaton másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki a megye területére amiatt, hogy a  várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Hat megyében harmad-, tizenkét megyében másod-, egy megyében elsőfokú a figyelmeztetés szintje.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztetés. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.10.30. hétfő éjfélig

Vasárnap országszerte erősen viharos szél

Ma délelőtt a nyugati, délnyugati szelet főként az Északi-középhegységben, Észak-Alföldön, majd a Dél-Dunántúlon is kísérhetik 70 km/h-t meghaladó lökések. A déli órákban érkezik meg az a gyors mozgású, markáns hidegfront, melynek hatására előbb az Észak-Dunántúlon, majd néhány órán belül már az országban szinte mindenütt északnyugatira fordul, és erősen viharossá (90-110 km/h) fokozódik a szél.

A 100 km/h feletti széllökések az ország egy északnyugat-délkeleti tengelye mentén az ún. szélcsatornában a legvalószínűbbek. Ezt követően várhatóan a kora esti órákig nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben átmenetileg 110-125 km/h közötti széllökések is előfordulhatnak síkvidéken. Az ország egyéb részein, elsősorban a Dél-Alföld térségében sem zárható ki egy-egy 110 km/h körüli vagy afeletti széllökés. A kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében egy-egy 125-140 km/h körüli széllökésre is van esély. A szél jelentősebben késő estétől veszíthet erejéből, de az előttünk álló éjszaka során is lehetnek néhol 60-70 km/h-t kissé meghaladó szélmaximumok.

Hétfő napközben a továbbra is északnyugati szelet nagyobb eséllyel már csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik 70-80 km/h körüli lökések.

Megj.: A front mentén – nagyobb eséllyel középső területeken – helyenként villámtevékenységre is van esély.

2017.10.29. 09:48 Országos Meteorológiai Szolgálat
Read previous post:
Close