full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Román csaló vert át Tolna megyei nyugdíjasokat

Román csaló vert át Tolna megyei nyugdíjasokat

2016.10.10. A Tamási Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 26 éves román férfi ellen – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi július 8-án a délutáni órákban egy 77 éves ozorai férfinak felajánlotta, hogy munkatársaival az eresz csatornáját ötezer forint fejében kicserélik. A sértett megállapodott a munkáról, de a bádogosok a munka végeztével 150 ezer forintot követeltek. A sértett az összeget átadta, de amikor kiderült, hogy a szolgáltatás reális értéke 45 ezer forint, feljelentést tett a rendőrségen.

A román férfi ugyanezen a napon egy 78 éves tamási asszonyt is tévedésbe ejtett. Neki azt ajánlotta, hogy 13 ezer forint ellenében elvégzik a csatorna javítását, ám amikor a munkával végeztek, 70 ezer forintot követeltek. A nő a kért összeget kifizette, de amikor kiderült, hogy a munka nem ért többet 35 ezer forintnál, a rendőrséghez fordult.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították az elkövetőt, egy 26 éves román férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek vádemelési javaslattal a napokban átadták.

Győződjenek meg a szolgáltató megbízhatóságáról

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a szolgáltató megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön már jól ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close