full screen background image
Keresés
2020 július 30 - csütörtök
  • :
  • :

Sárga léggömbök szálltak a magasba a „Méltóság mezejéről” Szekszárdon

Sárga léggömbök szálltak a magasba a „Méltóság mezejéről” Szekszárdon

2019.04.11. Csütörtök délután tartotta meg „Nárciszünnep” elnevezésű rendezvényét a „Méltósággal az út végén” Hospice Alapítvány Szekszárd és a Tolna Megyei Balassa János Kórház az intézmény „A” épülete előtt, a „Méltóság mezején”.

Varga Éva, a hospice alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, a már hagyományos Nárciszünnep célja a figyelemfelhívás. Mint fogalmazott, nem csak azokkal a betegekkel kell törődni, akiket meg lehet gyógyítani, hanem azokkal is, akik gyógyíthatatlan kórban szenvednek és adott esetben akár több évig is küzdenek a halálos betegséggel.

A hospice mozgalom, illetve az alapítvány célja, hogy a gyógyíthatatlan, sokszor rengeteg szenvedéssel járó betegséggel küzdőknek támaszt nyújtson életük utolsó szakaszában. Nem pusztán a segítségnyújtás a céljuk, abban kívánnak segíteni ezeknek a betegeknek, hogy életük utolsó éveit, napjait méltósággal tölthessék el. Az alapítvány önkéntesei, akik fizetség nélkül vállalják ezt a nehéz feladatot, figyelik a betegek kívánságát, hogy jobbá, kellemesebbé tegyék a számukra hátralévő időt.

Varga Éva tudatta, az alapítvány önkéntesei a Balassa János kórház krónikus belgyógyászati osztályán kialakított osztályrészen méltó körülmények között tudják munkájukat végezni ebben a szellemben.

A rendezvényen – melynek zárásaként sárga színű léggömböket engedtek a magasba –  közreműködtek a Garay János általános iskola , és a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei.

Fotó: Kadarka.net