full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Sárga riasztás – felhőszakadásra figyelmeztet az OMSZ

Sárga riasztás – felhőszakadásra figyelmeztet az OMSZ

2016.06.10. Elsőfokú viharjelzést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat  (OMSZ) több megye, közte Tolna megye területére.

A riasztás szerint felhőszakadás várható, intenzív záporok és zivatarok alakulhatnak ki. Ezek nyomán rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat – figyelmeztet az OMSZ.

Az elsőfokú viharjelzést Tolna mellett Baranya-, Bács-Kiskun-, Borosd-Abaúj-Zemplén-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Fejér-, Győr-Moson-Sopron-, Heves-, Komárom-Esztergom-,  Fejér-, Nógrád-,  Pest-, Somogy-, Szolnok-, Veszprém-, és Vas megye területére is kiadta az OMSZ.

Az Idokep.hu előrejelzése szerint esős hétvégére kell számítanunk. Szekszárdon és környékén pénteken 24 fok várható és 30 százalékos esély van kilátás kisebb mennyiségű csapadékra, közben hidegront érkezik. Szombaton ugyancsak 30 százalék eséllyel hullhat kisebb mennyiségű eső. A nappali csúcshőmérséklet 27 fok körül alakulhat. Vasárnap már csak 21 fokra lehet számítani és 80 százalék az esély arra, hogy leszakad az ég. Az Időkép előrejelzése szerint 6 milliméter csapadék várható.

Az aktuális viharjelzést itt találja – kattintson!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close