full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Segítő kezet nyújtanak a civileknek

Segítő kezet nyújtanak a civileknek

2015.04.30. A civil szervezetek számára fontos programok indulását jelentette be sajtótájékoztatón a Tolna Megyei Civil Információs Centrum.

A civil szervezeteknek mindig nagy nehézséget okoz az egyszerűsített éves beszámoló, mérleg és közhasznúsági jelentés összeállítása, leadása. Erre május 31-ig lesz lehetőség. Sándor Tamás, a CIC irodavezetője elmondta, akkora igény van a segítségre a szervezetek részéről, hogy „roadshow jelleggel” végigjárják a járási székhelyeket.  Már második éve dolgoznak együtt a törvényszékekkel és bírákkal, akik szakmai segítséget nyújtanak a beszámolók elkészítéséhez. Az adó egy százalékokkal történő elszámolás is hamarosan esedékes, ezért kiemelten fontos a civil szervezetek tájékoztatása.

Sándor Tamástól megtudtuk, a CIC és a munkaügyi központ olyan közös programon dolgozik, mellyel szeretnék bekapcsolni a civil szervezeteket a közmunkaprogramba. Ennek eredményeként a szervezeteknél is dolgozhatnának közmunkások. A programról még májusban további részletek látnak napvilágot.

A Széchenyi 2020 pályázatokra történő felkészítésnek is rendkívüli a súlya. Ezek ugyan még nincsenek kiírva, de nagy felkészültséget igényelnek. Ezért már most el kell kezdeni a civil szervezetek, illetve vezetőik felkészítését. Ebben pályázatíró szakemberek segítik a CIC-et.

Szintén fontos, és sokan még nem tudják, hogy az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez ettől az évtől 50 óra önkéntes munka szükséges. Ezzel kapcsolatban kihelyezett osztályfőnöki órákon világosítják fel az érintetteket a Garay és az I. Béla Gimnáziumban. Emellett folyamatosan tartanak a civilszervezetek tagjai részére többek között nyelvi továbbképzéseket.

Réger Balázs, a Lakható Szekszárdért Egyesület elnöke elmondta, május 4-én KRESZ vetélkedő lesz a Garay téren. Ezt kifejezetten hátrányos helyzetű emberek számára rendezik meg. A vetélkedő után pedig sérült Tolna megyei alkotók munkájából nyílik kiállítás a CIC Béla téri irodájában.

Mint azt már megírtuk, az elsőhöz hasonlóan a második Civil Információs Centrum (CIC) program is a Lakható Szekszárdért Egyesület fenntartásában indult el. A cél, hogy a megyei civil élet szereplőinek olyan ingyenes szolgáltatásokat nyújtsanak, melyek munkájukat és érvényesülésüket segítik.

A CIC célkitűzése, hogy a civil élet szereplőit naprakész szolgáltatásokkal támogassa. Ezzel szeretnék elősegíteni a politika, a közigazgatás és a civil szféra közötti együttműködés lehetőségét. Minden Tolna megyében működő civil szervezetre partnerként tekintenek.

A Tolna Megyei Civil Információs Centrum honlapja – kattintson!

Civil Információs Centrum: kapocs Tolna megye életében – kattintson korábbi cikkünkért!
Read previous post:
Close