full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

Segítő kezet nyújtottak – hat Tolna megyei egyesületet ismertek el

Segítő kezet nyújtottak – hat Tolna megyei egyesületet ismertek el

2019.07.10. A viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője emléklapot adományozott csaknem száz önkéntes tűzoltó egyesületnek, mentőcsoportnak, köztük Tolna megyeieknek is.

A főigazgató elismerő oklevelét a Tolna megyei önkéntesek dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgatótól és Fehérvári Tamástól, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökétől vették át. Dr. Balázs Gábor megköszönte az önkénteseknek, hogy a hívó szóra azonnal útnak indultak, majd Fehérvári Tamás is elismerően szólt a segítők teljesítményéről és hozzáállásáról.

Mint ismert, június 27-én hatalmas vihar csapott le az ország keleti felére, ahol egy nap alatt annyi bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, amennyi egyébként átlagosan egy-másfél év alatt szokott lenni egy-egy megyében. Ezt segítség nélkül lehetetlen lett volna felszámolni, de nem is volt rá szükség, hiszen az egész ország egy emberként indult segíteni, az összefogás példaértékű volt.

Ahogy arról beszámoltunk, Tolna megyéből összesen hat egyesület tizenöt önkéntes segítője indult útnak a vihart követő napon, és több mint félszáz helyszínen vettek részt a károk elhárításában.

A viharkárok helyreállításában az alábbi egyesületek és szervezetek vettek részt:
– Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
– Fadd Nagyközségi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
– Kétyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
– Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
– Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület
– Zombai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close