full screen background image
Keresés
2021 augusztus 4 - szerda
  • :
  • :

Segítse szavazatával a Szekszárdi Kutyamenhelyet!

Segítse szavazatával a Szekszárdi Kutyamenhelyet!

2018.04.20. Az állatbarátok segítségét kéri a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány.

Az alapítvány arra kéri az internetező kutyabarátokat, hogy szavazatukkal támogassák őket a Bayer az állatmenhelyekért pályázatán, melyen magyarországi állatmenhelyet működtető közhasznú szervezetek vehetnek részt. Azok, akik támogatni szeretnék a menhelyet, egy erre a célra kialakított internetes felületen adhatják le szavazatukat. A támogatott állatmenhelyek a legtöbb szavazatot kapott pályázók közül kerülnek kiválasztásra. A végeredményről a kapott szavazatok száma mellett egy háromtagú szakmai zsűri dönt.

A pályázat első helyezettje 1,5 millió, a második helyezett 1 millió, a harmadik pedig félmillió forintot nyerhet, melyet állatorvosi szolgáltatásokra lehet beváltani.

Fiáth Szilviától, a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnökétől megtudtuk, a menhely működtetésének költségét tekintve a kiadások jelentős hányadát képviselik az állatorvosi célokra fordított kiadások. Az alapítvány évente mintegy 4 millió forintot költ erre. Az állatok időnként megbetegednek, baleset éri őket, és különböző oltásokra is szükségük van, ami miatt időről időre orvoshoz kell vinni őket.

Ám még ennél is nagyobb kiadást jelent a kutyák ivartalanítása, melyet minden a menhelyre bekerülő kutya esetében elvégeznek, ezzel elejét véve az állatok nem kívánt szaporodásának. Évente összesen 350-400 kutya ivartalanításának költségét kell biztosítani, egy kutya ivartalanítása pedig mintegy 17 ezer forintba kerül. Vagyis, ha a menhely megnyerné a 1,5 millió forintos fődíjat, abból közel kilencven kutya, tehát a kutyák negyedének ivartalanítását fedezhetnék.

Ez óriási segítség lenne az alapítványnak, illetve a menhelynek, mely nagyrészt az adózók által felajánlott adó egy százalékokból szerzi bevételét – tudtuk meg Fiáth Szilviától, aki arra kérte a kutyabarátokat, hogy támogassák őket az internetes szavazáson.

A Szekszárdi Kutyamenhely 2130 vokssal egyelőre első a szavazatokat tekintve, de a szavazás május 25-ig tart, így továbbra is nagy szükség van a kutyabarátok segítségére. Az eredményt június 6-án hirdetik ki.

Itt adhatja le a szavazatát, mely csak pillanatokat vesz igénybe – kattintson! 

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close