full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Segítséget kapnak a hátrányos helyzetű munkavállalók Tolnában

Segítséget kapnak a hátrányos helyzetű munkavállalók Tolnában

2020.03.01. A GINOP 5.1.5-16-2017-00014 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Tolna megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Tolna Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A nagyságrendileg 180 millió forintos forrásból megvalósuló fejlesztés keretében az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület, Karrier Szakmai Diáksegítő Egyesület, KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és Tolna Megye Ifjúságáért Alapítvány által alkotta konzorciuma a hozzá irányított álláskeresők és az általuk
feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 2500 fő bevonását tervezik 2020. augusztus 30-ig.

Az érintettek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerő-piaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás; pszichológiai tanácsadás; szociális információ nyújtás; személyre szóló állásfeltárás és elhelyezés; személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; munkaerő-piaci mentori szolgáltatás; pályaválasztási- és pályamódosítási tanácsadás; pályaorientációs csoportos foglalkozás; egyéni álláskeresési tanácsadás; vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

2019 év végéig 1857 fő érdeklődését sikerült felkelteni, őket projektbe vonni és a szolgáltatásoknak köszönhetően 524 fő helyezkedett el a nyílt munkaerőpiacon.

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

Forrás: Újra Dolgozni Tolnában Egyesület. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close