full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Segítsen! Szekszárdi polgárok véleményét kérjük

Segítsen! Szekszárdi polgárok véleményét kérjük

2017.08.31. A polgárok véleményét kérjük a Wesselényi utca, valamint az Alkotmány lakótelep közötti zöldfelületen  megépítendő kutyafuttatóval kapcsolatban.

Mint azt korábban megírtuk, az önkormányzat a „Kutyabarát város” elnevezésű pályázat keretében létesít, illetve létesítene kutyafuttatókat. A kutyafuttatók 27,5 méter hosszúak, illetve 15 méter szélesek, vagyis mintegy 410 négyzetméter alapterületűek lennének, a létesítményeket 1,5 méter magas kerítés venné körbe. A kutyafuttatókban több különféle akadályt, asztalt, csövet, gyűrűt, libikókát és palánkot alakítanának ki, de kimondottan a kutyusok részére tervezett toilett is az ebek rendelkezésére állna. A gazdik kényelmére három padot, illetve három szemetest és egy információs táblát helyeznének el minden kutyafuttatónál.

Az önkormányzat közlése szerint a létesítmények régóta fennálló problémát orvosolhatnak, ugyanis azok telepítésével jelentősen mentesülhetnek a játszóterek, illetve a közterületek a kutyaürüléktől. A kutyafuttató bekerített területen, fejlesztő eszközök segítségével, játékokkal, kutyavécével kulturált környezetet biztosít a használói részére. A futtató rendszeres karbantartását, ürülékmentesítését az önkormányzat  városüzemeltetési- és fejlesztési osztálya végezné.

A kutyafuttatók a Baka István Általános Iskola mögötti, valamint a Séd-patak partján, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitánysághoz közeli területre és a Wesselényi utca, valamint az Alkotmány lakótelep közötti területen épülnek meg. A Baka István iskolánál található kutyafuttató csütörtökön elkészült, de a rendőrség közelébe és a Wesselényi utca, valamint az Alkotmány lakótelep közötti területre tervezett  kutyafuttató építését is megkezdték már.

Utóbbival, vagyis a Wesselényi utca, valamint az Alkotmány lakótelep közötti zöldfelületre tervezett létesítménnyel kapcsolatban azonban többen is kritikával éltek.

Portálunk arra kíváncsi, hogy Ön támogatja-e a kutyafuttató építését a fenti területen. Kérjük mondja el véleményét a cikk végén található link segítségével megnyitható rövid űrlapon, melyet válaszától függően pillanatok alatt is kitölthet. A véleménynyilvánítás teljesen anonim módon történik.

A Kadarka.net által korábban a témában megkérdezettek egyébként jó ötletnek tartották a kutyafuttatók építését, erről itt olvashat bővebben – kattintson!

Illusztráció: www.faberland.hu


ElőzőMár több mint ezren végezték el a határvadász képzést


Read previous post:
Close