full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Semmelweis Garancia Védjegyre pályázhatnak

Semmelweis Garancia Védjegyre pályázhatnak

Semmelweis Garancia Védjegyre pályázhatnak az egészségügy területén működő civil szervezetek.

A védjegy a társadalom egészségügyi adományozás iránti bizalmának erősítését szolgálja. Valamint abban kívánja segíteni az adózókat, hogy adó 1 százalékuk felajánlásáról könnyebben, felelősségteljesebben dönthessenek. A civil szervezetek 2015. március 23-ától pályázhatnak a Semmelweis Garancia Védjegyre

A transzparens, átlátható adományozás elősegítése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Nemzeti Betegfórum az elmúlt időszakban közös szakmai konzultáció során alakította ki a Semmelweis Garancia Védjegy működésének kereteit.

A pályázó civil szervezetek az OBDK koordinálásával működtetett www.semmelweisgaranciavedjegy.hu oldalon szereplő nyomtatványok benyújtásával önkéntes, saját nyilatkozataik szerinti vállalás alapján 2 éves időtartamra ingyenesen igényelhetik a Védjegyet.

A védjegyek odaítéléséről az azt működtető és fenntartó tagokból álló Semmelweis Garancia Védjegy (SGV) Bizottság dönt.

A védjegybirtokos a Semmelweis Garancia Védjegyet jogosult kommunikációs tevékenysége során logóként használni, PR és promóciós anyagain, illetve honlapján, az elektronikus és nyomtatott médiában feltüntetni, megjeleníteni. A védjegyet megszerző civil szervezet neve a védjegy honlapján elérhető, segítve ezzel a társadalom tájékozódását.