full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Sétatér Fesztivál: tolnai és szekszárdi borokkal

Sétatér Fesztivál: tolnai és szekszárdi borokkal

2016.06.17. Naponta két könnyűzenei fellépővel, széles bor- és gasztronómiai kínálattal várja a közönséget a Sétatér Fesztivál, amelyet június 19. és 26. között rendeznek meg Pécsett.

A Sétatér Fesztivál baranyai megyeszékhely legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borkultúrájának, gasztronómiájának és kultúrájának “közönségtalálkozója” – idézte fel tájékoztatójában a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK).

A fesztiválnak a pécsi székesegyház előtti. árnyas gesztenyefáiról ismert – úgynevezett – felső Sétatér ad otthont. Mint hozzátették, a fesztivál programkínálatával kiemelt figyelmet szentel a harminc éven felüli korosztálynak és a családosoknak.

Június 19-én, a kezdőnap estéjén a Pixelplants nevű formáció és Kállay Saunders Band ad koncertet. Másnap a dzsessz, dub, reggae, triphop, hiphop és pszichedelikus rock stílusok jegyeit magán viselő Drope, valamint Horányi Juli és zenésztársai lépnek fel. Az gyüttes műsorában az énekesnő saját dalai mellett néhány ismert magyar és külföldi dal feldolgozása is hallható lesz.

A fesztivál koncertprogramjai ingyenesek, a látogatókat tizenöt – pécsi, tolnai, villányi és szekszárdi – borászat kitelepülése és tizenhárom ételstand várja.

Június 21-én a tíz éve alakult pécsi Psycho Mutants, majd Odett lép színpadra. A közönség szórakoztatásáról még a Funktomas, a Band of Streets, a Stereo Kollektiv, Honeybeast, a magyarul és angolul is éneklő Gézakékazég nevű zenekar, a Voodoo Papa Duo, a Jazzimpair, a 2013-ban alakult Budapest Voices a cappella együttes, a pécsi Boja zenekar, illetve Rúzsa Magdolna gondoskodik.

MTI
Read previous post:
Close