full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Sikeres volt a civil összefogás a mentős betegellátásért Bonyhádon

Sikeres volt a civil összefogás a mentős betegellátásért Bonyhádon

2016.07.15. Sajtótájékoztatót tartottak szerda délelőtt a Bonyhádi Mentőállomás dolgozói és a városi önkormányzat képviseletében Vizin Balázs kommunikációs munkatárs. A média segítségével szerették volna minél több emberhez eljuttatni a hírét, hogy milyen jó eredménnyel zárult a májusban megrendezett „II. Jótékonysági Futás a Bonyhádi Mentőállomásért” kezdeményezés – olvasható a bonyhad.hu-n.

A közel 300 futó nevezési díjából és helyszíni felajánlásaiból 492.500 forint gyűlt össze a helyszínen. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a rendelkezésére álló keretből 200.000 forintot ajánlott fel, míg Hidas Község Önkormányzata 150.000 forintot utalt a mentőállomásnak. A számlára érkező további összegekkel együtt közel 900.000 forint volt a hozománya a futónapnak.

A sajtótájékoztatón Lovag Tibor, a mentőállomás vezetője elmondta, hogy a két mentőautójuk az alapfelszereltséggel rendelkezett, de további eszközöket, műszereket szerettek volna beszerezni a magasabb szintű betegellátás érdekében. A felajánlásoknak köszönhetően közel 600.000 forint értékben vásároltak összecsukható hordágyat, melyen rögzíthető a teljes test és a nyaki gerinc is; vákumsínt mindkét autóba, amellyel a végtagokat kíméletesen de nagyon biztosan lehet rögzíteni; 5 darabos végtagrögzítő készleteket, melyek kopnak és folyamatos cseréjükre, illetve pótlásukra lenne szükség; modern ballont a lélegeztetéshez, újraélesztéshez; lecserélhették az elhasználódott vérnyomásmérőt; és az állomány tagjait el tudták látni „OMSZ Mentők Bonyhád” feliratú polár felsőkkel, és sapkákat is rendeltek.

Vizin Balázs – Filóné Ferencz Ibolya szavait tolmácsolva – köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak a karitatív akció sikerében. Egyúttal arról biztosította a Bonyhádi Mentőállomás dolgozóit, hogy akárcsak az eddigiekben, a jövőben is számíthatnak a város vezetésének segítségére, hiszen közös a céljuk: minél színvonalasabb ellátást nyújtani a körzetben élő közel 30 ezer embernek.

Végül Illés István mentős megmutatta az új eszközök használatát, majd Lovag Tibor betekintést nyújtott a média képviselőinek a bonyhádi mentőautók jelenlegi felszereltségébe, hiszen az elmúlt két évben több eszközzel is gyarapodott a Bonyhádi Mentőállomás és annak járművei.

Forrás/fotó: Bonyhad.hu – Máté Réka
Read previous post:
Close