full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Sikeres volt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon megtartott véradás

Sikeres volt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon megtartott véradás

2017.10.12. Huszonöten jelentek meg szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében megtartott véradáson.

Sikeres volt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradás. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon huszonöten jelentkeztek véradásra, végül 24 egység vért vettek le a megjelentektől.

A katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen a katasztrófák áldozatairól való megemlékezésnek e sajátos formáját választotta idén is – a megyei és fővárosi igazgatóságain várta mindazokat, akik szintén szerettek volna hozzájárulni a megemlékezéshez és persze szívesen tettek az ország vérkészleteinek feltöltéséért.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Magyarországon a világnapot 1999 óta tartják számon.

Mint azt egyébként megírtuk, tavaly az év véradóbarát munkahelye díjjal ismerte el a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 
Read previous post:
Close