full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Sikeres volt a Társasházak napja programsorozat Tolnában

Sikeres volt a Társasházak napja programsorozat Tolnában

2017.09.29. Többségében társasházi közös képviselők vettek részt a múlt héten meghirdetett „Társasházak napja” című konzultációs programsorozaton, amelynek során valamennyi érdeklődő előtt nyitva álltak a katasztrófavédelmi kirendeltségek.

Tulajdonosok, bérlők, társasházkezelők és közös képviselők kérdezhettek három napon keresztül az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén. A szeptember 18. és 20. között megtartott nyílt napokon a szakemberek elsősorban a társasházak tűzbiztonságával kapcsolatban feltett kérdésekre válaszoltak. Mint az várható volt, a legtöbb esetben a lakóépületek közlekedőinek rácsos lezárásáról, az ott tárolt bútorokról, kerékpárokról, motorbiciklikről, valamint az éghető anyagok szabályos tárolásával kapcsolatban kért a lakosság tájékoztatást. Emellett érdeklődtek a propánbutángáz-palackok használatával és a cserepalackok épületen belüli tárolásával kapcsolatban is. A fűtési szezon közeledtével sok helyen szóba került a szén-monoxid-mérgezések megelőzése, illetve a kéményseprőipari szolgáltatás átvétele óta szerzett tapasztalat.

A felvetett témakörök azt mutatják, hogy az állampolgárok, különösen a társasházak üzemeltetői felelősen kezelik a kockázatokat és a tűzmegelőzési szabályokat.

Az első országos konzultációs napok rendezvénysorozat célja az volt, hogy a társasházak és a lakóközösségek számára minél szélesebb körű tájékoztatást adjon a katasztrófavédelem a tűzbiztonsággal, az előfordulható veszélyekkel, a jogszabályi követelményekkel, a megelőzés lehetőségeivel és a tűz esetén tanúsítandó helyes magatartásokkal kapcsolatban. Szempont volt továbbá, hogy a biztonság növelését szolgáló információkkal, szabályokkal ne csak a hatósági eljárások során találkozzanak az érintettek, hanem már azt megelőzően, a felkészülési időszakban is. Ugyanakkor a nyílt napnak fontos célja volt az is, hogy ezek az információk minél kötetlenebb, érthetőbb formában jussnak el a lakóközösségek képviselőihez, hiszen – mint az elmúlt napokban bebizonyosodott – igyekeznek tenni a biztonságért.

Aki a rendezvénysorozatot követően is kérdezni szeretne, az megteheti ezt, hiszen tájékoztatás a normál ügyfélfogadási időben is kérhető az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségeken.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Illusztráció: Kadarka.net


ElőzőAz MTK-Budapest ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárdon KövetkezőSzerencsés kimenetelű hármaskarambol történt Szekszárd és Kakasd között


Read previous post:
Szerencsés kimenetelű hármaskarambol történt Szekszárd és Kakasd között

2017.09.29....

Kábítószert termesztett egy kaposszekcsői férfi – videóval

2017.09.29....

Close