full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Sikeresen zárul a második Civil Információs Centrum program

Sikeresen zárul a második Civil Információs Centrum program

2015.12.21. Sikeresen zárul december 31-én a második Civil Információs Centrum (CIC) program a Lakható Szekszárdért Egyesület fenntartásában. PROMÓCIÓ

2018hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósított program célja volt, hogy általa a megyei civil élet szereplőinek olyan ingyenes, naprakész szolgáltatásokat nyújtsanak, melyek munkájukat és érvényesülésüket segítik.

Az iroda az év végével záruló időszakban sokoldalú gyakorlati és elméleti segítséget tudott nyújtani a megyei civil szervezetek számára. Az elmúlt tíz hónapban a CIC-et működtető Lakható Szekszárdért Egyesület közel hatszáz óra időtartamban tartott szakmai tanácsadást a különböző szervezetek, illetve képviselőik részére. A tanácsadások nemcsak a forrásteremtési és szervezetfejlesztési, de a jogi és pénzügyi témakört is érintették. Az iroda a második CIC programban negyven információs napot szervezett és tartott Tolna megye különböző településein, valamint 84 fő képzése is megvalósult.

Emellett a CIC-cel kapcsolatba kerülő szervezeteket az iroda települések szerint rögzítette a civil regiszterben, ezzel is hozzájárulva egy megyei civil térkép elkészüléséhez. Az információs centrum emellett ingyenes irodai szolgáltatásokat is biztosít, a CIC munkatársai pedig havonta, hírlevél formájában tájékoztatják az érintetteket a legfontosabb tudnivalókról.

Az első Civil Információs Centrum címet még 2012 nyarán összesen húsz (19 megyei és egy Budapest) olyan civil szervezet nyerte el, melyek vállalták, hogy térítésmentesen segítik a működési területükön tevékenykedő non-profit szervezeteket.

Tolna megyében a Lakható Szekszárdért Egyesület bonyolította le az első CIC programot is 2012 és 2014 között, így a feladat nem volt új keletű számukra. A CIC az eltelt idő alatt a Tolna megyei civil élet meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Az elmúlt három és fél évben a Tolna megyei iroda nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a megyében bejegyzett civil szervezetek, egyesületek, alapítványok könnyebben alkalmazkodhassanak a megváltozott törvényi előírásokhoz, a megújult működési környezethez.

* A fotó illusztráció
Read previous post:
Close