full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szenzációs eredményt ért el élete első ultramaratonján a szekszárdi Orsós Zoltán

Szenzációs eredményt ért el élete első ultramaratonján a szekszárdi Orsós Zoltán

2019.03.12. Elsőként szervezte meg vasárnap Szekszárd belvárosában, a Borvidék Futóegyesület a „Sixárd” elnevezésű futóversenyt, melyen élete első ultramaratonján Orsós Zoltán, a Szekszárdi Sportközpont atlétája a szenzációs negyedik helyet szerezte meg.

A versenyt egy 1021,5 km-es, forgalomtól elzárt, kizárólag aszfalt borítású körpályán rendezték meg. A futók a Szent István tér, a Mészáros Lázár utca, a Wosinsky Mór utca, a Kölcsey lakótelep, az Augusz Imre utca és a Szent István tér útvonalon versenyeztek. A résztvevők 2-, 4- illetve 6 órás, valamint volt egy 50 km-es távon mérethették meg magukat.

Orsós Zoltán, a Szekszárdi Sportközpont atlétája először vett részt ultramaratonon, ráadásul mindjárt a 6 órás OB-n szállt versenybe és a szenzációs negyedik helyet szerezte meg. Segítő csapatának – Kovács Krisztián, Merk Péter, Szemerei Levente, Szőke Gergő – hála holtpont nélkül, egyenletesen futotta végig a 6 órát és végül 71,2 km-t tett meg.

A verseny – melynek első felében ultrafutásra tökéletes időjárás várta az atlétákat – második felében egyébként viharos erejű széllel is meg kellett küzdeniük a futóknak. Az ultramaraton minden befutó versenyzője egyedi érmet és pólót kapott a szervezőktől.

Forrás: Szekszárdi Sportközpont.  A képen Orsós Zoltán.


Borvidék Futóegyesület futás Orsós Zoltán ultramaraton
ElőzőTöbb mint kétezer éve történt napkitörés nyomaira bukkantak kutatók Grönlandon