full screen background image
Keresés
2021 május 16 - vasárnap
  • :
  • :

Sok családot vonzottak a tűzoltólaktanyák a gyermeknapon

Sok családot vonzottak a tűzoltólaktanyák a gyermeknapon

2018.05.28. Ötödik alkalommal rendezte meg vasárnap a katasztrófavédelem a nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényt a gyermeknaphoz kötődően. A tűzoltók felszereléseire, mindennapjaira, és magukra a tűzoltókra is rengetegen voltak kíváncsiak Tolna megyében.

A laktanyák délelőtt tíz és délután négy óra között fogadták a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhettek a tűzoltók életébe. Tolna megyében tizenegy településen, összesen tizenöt helyszínen várták az érdeklődőket, a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok mellett kilenc önkéntes tűzoltó egyesület is nyitott szertárkapukkal várta a családokat május utolsó vasárnapján, a nemzetközi gyermeknap alkalmából. A laktanyák mellett a szekszárdi Tűzoltó Emlékhely is nyitva állt mindenki előtt.

Tolna megyében a tapasztalatok szerint évről évre egyre több érdeklődőt vonz a nyitott szertárkapuk rendezvény. A szekszárdi laktanyánál a meghirdetett időpont előtt többen megjelentek, így a kapuk már tíz órát megelőzően nyitva várták a gyerekeket és szüleiket, akik megállás nélkül jöttek, hogy találkozhassanak a mesékből ismert hősökkel és beülhessenek a nagy, piros, szirénázó tűzoltóautókba.

Kiderült, hogy a legtöbb gyerkőcnek – kisfiúnak és kislánynak egyaránt – Sam a tűzoltó a kedvenc meséje, és azon belül is Penny-t kedvelik a legjobban. Soma például Kisdorogról érkezett, és éppen a Tűzoltó Emlékhely előterében elhelyezett gyermekrajzok iránt érdeklődött élénken. Nagymamája elmondta, hogy nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen Somával hosszú idő óta nap min nap tűzoltósat kell játszani, és így legalább élőben is megtekinthette, amit eddig csak a mesében látott.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close