full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Sok ezer látogatót vonzott a retro majális Szekszárdon

Sok ezer látogatót vonzott a retro majális Szekszárdon

2018.05.02. A tavalyinál több látogatót vonzott az idei szekszárdi városi retro majális, melynek a Prométheusz park és környéke adott otthont.

Kellemes napsütéses időjárás fogadta a városi retro majális résztvevőit kedden. A harminc fokhoz közeli hőmérsékletben szekszárdiakkal telt meg a programoknak helyet adó Prométheusz park, illetve környéke. A kellemes májusi időjárásban fiatalokkal és idősekkel, baráti társaságokkal és családokkal telt meg a Szent István tér parkos területén, illetve a Liszt Ferenc téren található padok is.

Az előző évinél jóval többen vettek részt az idei retro majálison, mely minőségben is előre lépett a tavalyihoz méreten – mondta el portálunknak Zsikó Zoltán, a szervező Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. Mint részletezte, már a délelőtti programokon is szép számban vettek részt az érdeklődők, ám a legtöbb vendéget a Bagi Nacsa Shoe, valamint a Kozmix és a Bon Bon együttes fellépése vonzotta.

Fotó: Kadarka.net

Bár pontos számot nehéz lenne mondani, az egész napos programsorozatra összességében sok ezeren voltak kíváncsiak – tudtuk meg Zsikó Zoltántól, aki azt is elárulta, hogy terveik szerint jövőre is a retro jegyében telik majd a majális Szekszárdon.

A május 1-jei program felvezetéseként reggel 8 órától a Szekszárdi Ifjúsági Zenekar egy teherautó platójáról adott zenés ébresztőt a város különböző pontjain. A színpadi programok 9 órától indultak a Prométheusz parkban, 9 és 11 óra között helyi mozgásművészeti csoportok mutatkoztak be, majd 11 órától gyermekszínház kezdődött „Szabad Ötletek Színháza: Vízipók, csodapók” címmel. Délután negyed egytől ismét helyi mozgásművészeti csoportok léptek fel, amit a Tücsök Zenés Színpad műsora követett.

Klasszikus körhinta a retro jegyében. Fotó: Kadarka.net

A retro hangulat jegyében lépett színpadra fél négytől a 100 Folk Celsius, melynek koncertjét Bagi Iván és Nacsa Olivér műsora követte. Utánuk a Kozmix lépett színpadra, a nap zárásaként pedig a Bon Bon adott nagykoncerte.

A retro majálison gyermekjátszó, kézműves foglalkozások, kézműves- és kirakodó vásár, étkesek és egészségsátor, de céllövölde, sporthorgászat, gyermekkörhinta, ugrálóvár és játszókamion is várta a kisebbeket és nagyobbakat.

 A vezetőképen a 100 Folk Celsius fellépése. Fotó: Kadarka.net