full screen background image
Keresés
2020 szeptember 23 - szerda
  • :
  • :

Sok gyalogost gázolnak zebrán – Figyelemfelhívó videót tett közzé a rendőrség

Sok gyalogost gázolnak zebrán – Figyelemfelhívó videót tett közzé a rendőrség

2018.08.18. Az idei első fél évben 440 esetben gázoltak gyalogost zebrán. A rendőrség figyelemfelhívó videót tett közzé a honlapján.

A térfigyelő kamera felvételén látható, hogy több ember – köztük egy gyermek – lép le a járdáról. A belső sávban közlekedő autó a gyalogátkelőhely előtt megállt, míg a másik – ráadásul a külső sávban közlekedő – autó elgázolta az úton átkelni szándékozókat. A felvétel alapján a gyalogosok nem sérültek meg súlyosabban.

A rendőrség a videó mellett annyit írt: “ebből most nem lett tragédia, de ez nem a sofőrön múlt”. A felvétel idén augusztusban készült Magyarországon.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére kiemelte: a hatályos KRESZ szerint a járművezetőknek a kijelölt gyalogos átkelőhelynél elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak. Azt a helyet pedig, ahol a gyalogosoknak elsőbbségük van, a járművek vezetőinek mindig fokozott óvatossággal és olyan sebességgel kell megközelíteniük, hogy ha szükséges, meg tudjanak állni.

A szóvivő elmondta: idén, az első fél évben 440 esetben gázoltak gyalogost zebrán. Az elgázolt gyalogos szinte minden esetben megsérült, a balesetet mindig valamilyen emberi hiba, gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, illetve figyelmetlenség okozta. Nagyobb körültekintéssel az összes baleset elkerülhető lett volna – mondta Gál Kristóf.

MTI
Read previous post:
Close