full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Hűvös hajnalok és kellemes nappali csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárd környékén

Hűvös hajnalok és kellemes nappali csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárd környékén

2018.10.05. Hűvös hajnalok és kellemes nappali csúcshőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 5, napközben 20, szombat hajnalban 5, napközben 24, vasárnap hajnalban 11, napközben 22 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton mérsékelt, vasárnap gyenge lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken derült, szombaton közepesen felhős és borult, míg vasárnap kissé felhős lesz. Vasárnap mintegy 2 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken derült, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein lehet néhol gyenge fagy, de talajmenti fagy több helyen is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17-21 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő lesz, csak délután növekszik meg nyugaton erősebben a felhőzet. Estefelé nyugaton néhol zápor előfordulhat. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Emellett elszórtan – legkisebb eséllyel a Tiszántúlon – alakul ki zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet 7-12, a maximumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI




Read previous post:
Close