full screen background image
Keresés
2021 május 8 - szombat
  • :
  • :

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak a hétvégén

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak a hétvégén

2020.01.20. A jég súlyától leszakadt faágak sok munkát adtak a Tolna megyei tűzoltóknak az elmúlt hétvége során.

A szekszárdi és bonyhádi hivatásos, valamint a bonyhádi önkéntes tűzoltók vonultak Hidasra, ahol egy Jókai utcai családi ház melléképületében keletkezett tűz péntek hajnalban. A tűzben egy gázpalack felrobbant, egy másikat a tűzoltók időben kihoztak az épületből. A tűzben senki nem sérült meg, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni, így azok a lakóépületre nem terjedtek át.

Középfeszültségű vezeték szakadt le Szekszárdon a Palánki hegyen péntek késő este. A város hivatásos tűzoltói egy porral oltóval avatkoztak be, majd átadták a területet a szolgáltató szakembereinek, akik kiszakaszolták az érintett részt.

A tetőfedést átszakítva a padlásra dőlt egy regölyi családi ház kéménye péntek kora reggel. A tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltók a veszélyes cserepeket eltávolították a tetőről. A ház lakója rokonokhoz költözött.

A bátaszéki önkormányzati tűzoltók áramtalanították azt a személyautót, ami az 55-ös út 116-os kilométerénél, Alsónyék közelében szaladt árokba péntek délután. A helyszínre mentő is érkezett.

A saját háza udvarán esett el egy idős nő szombat délelőtt Szekszárdon a Munkácsy utcában. A mentősöknek a város hivatásos tűzoltói segítettek a sérült nő mozgatásában.

Tizennégy esetben riasztották az elmúlt hétvégén Tolna megye tűzoltó egységeit gyalogos, autós forgalmat veszélyeztető, vagy forgalmi akadályt jelentő, a ráfagyott jég súlya alatt letört faágak eltávolításához.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Illusztráció: kadarka.net
Read previous post:
Close