full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Sok munkát adott a vihar a tűzoltóknak Tolnában – villám csapott egy házba Pörbölyön

Sok munkát adott a vihar a tűzoltóknak Tolnában – villám csapott egy házba Pörbölyön

2018.09.03. A vasárnapi vihar kapcsán elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották a Tolna megyei tűzoltó egységeket – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy családi ház cserepeit bontotta meg egy platánfa leszakadt ága Dombóváron a Zrínyi utcában vasárnap délután. A platánfa 8 méter magasan lévő ágát gépezetes tolólétra segítségével távolították el a város hivatásos tűzoltói. Telefonvezetékre dőlt egy hat méter magas fa szintén Dombóváron vasárnap délután. A megdőlt fát emelőkosaras gépjárműről motoros láncfűrész és kézi erő segítségével távolították el.

A paksi hivatásos tűzoltók egy, a szekszárdiak hat alkalommal vonultak leszakadt, veszélyt jelentő faágak eltávolításához. A szekszárdi tűzoltókat egy alkalommal vízszivattyúzáshoz is riasztották.

A bátaszéki önkormányzati tűzoltók segítségnyújtásra vonultak Pörbölyre, ahol egy családi ház padlása gyulladt ki, miután villám csapott bele. Tolnanémediben szalmabálákba csapott villám, ide a paksi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották segítségnyújtásra.

A kárfelszámolás jelenleg is zajlik, a szekszárdi tűzoltók öt alkalommal vonultak hétfő reggel kidőlt fák eltávolításához.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close