full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Közel 150 pályázat érkezett a Szekszárdi Klímaalap felhívására

Közel 150 pályázat érkezett a Szekszárdi Klímaalap felhívására

2017.11.13. Népszerűnek bizonyult a Szekszárdi Klímaalap 2017. évi pályázati felhívása, melyen a meghirdetett keretösszegnél mintegy harminc százalékkal magasabb összegre nyújtottak be pályázatokat.

Mint azt megírtuk, a 1,5 millió forint keretösszegű pályázaton esővízgyűjtő tartály,  szaporítóanyagok, facsemeték, cserjék, fűmag, komposzt, karó és egyebek beszerzésére, valamint környezettudatos, klímatudatos képzések, bemutatók, programok szervezésére, lebonyolítására lehetett pályázatot benyújtani.

A Szekszárdi Klímaalap 2017. évi pályázati felhívására végül összesen 142 pályázat érkezett be a – tájékoztatott Baka György, a Zöldtárs Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az esővízgyűjtő tartályok beszerzésére meghirdetett keret 800 ezer forint volt, mely 89 pályázónak adott lehetőséget sikeres pályázatra. Végül 125 pályázat érkezett 1 millió 125 ezer forint értékben. A zöldfelület-gazdálkodás kategóriában 450 ezer forint keret állt rendelkezésre, míg a beérkezett 12 pályázat összértéke közel 660 ezer forint

Egyedül a környezeti nevelés kategóriában meghirdetett pályázati keret bizonyult elegendőnek. Ebben a kategóriában öt pályázat került benyújtása, a meghirdetett 250 ezer forintos keretértékben.

A meghirdetett 1,5 millió forintos keretösszegre végül összesen 2 millió 33 ezer forint értékű pályázat érkezett be.

Mint arról Baka György a pályázatok további sorsáról tájékoztatott, elsőként a Szekszárdi Klímakör támogatási javaslatot tesz a gazdasági és pénzügyi bizottságnak. Ezt követően a gazdasági és pénzügyi Bizottság dönt a pályázatokról, majd a Zöldtárs Alapítvány kiértesíti a pályázókat.

Az IBC tartályra pályázó nyertesek emellett tájékoztatást kapnak a Zöldtárs Alapítványtól a „Dombvidéki vízgazdálkodás” előadáson való részvétel lehetséges időpontjairól (2018. január-február), és az IBC tartályok átadás- átvételének lehetséges időpontjairól (2018. március-április) – tudatta a kuratóriumi elnök.

Ugyancsak elmondta, a zöldfelület gazdálkodás és környezeti nevelés pályázatok nyerteseinek a polgármesteri hivatal kiküldi a támogatási szerződést és annak aláírása után utalja el a támogatási összeget. A támogatási összeggel a szerződésben foglalt időpontig el kell számolni – tudatta.

A pályázati felhívás:

A képen: IBC tartályt tesznek fel utánfutójukra a tavalyi pályázat nyertesei. Fotó: Kadarka.net

 
Read previous post:
Close