full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Sötétvölgyben rendezik meg az 5. Gyüttment Fesztivált

Sötétvölgyben rendezik meg az 5. Gyüttment Fesztivált

2019.07.18. Az idén a Szekszárdhoz tartozó Sötétvölgyben rendezik meg augusztus 22. és 25. között a Gyüttment Fesztivált, melyet 5. alkalommal tartanak meg, hogy a résztvevők megosszák tudásukat, kicseréljék tapasztalataikat, mindezt nulla hulladék szemléletben, fesztivál környezetben és hangulatban.

A fesztivál fő témái a természet- és tájgondozás, ökologikus építészet, közösségi irányítás, hiteles kiköltözők történetei, lelki és testi harmónia, női-férfi energiák, mátkafogó, kapcsolódás, személyesség, közösség, permakultúra alapelvektől a gyakorlatig – történetek egy új, fenntartható, emberléptékű és természetközeli életmód kellős közepéből.

A Gyüttment Fesztivál résztvevői megismerkedhetnek, kapcsolódhatnak a vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata. Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, amit a vidéken élők őriznek, ápolnak, és megismerhetik az ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányait is. Mindezt egy olyan eseményen, ahol a vendégek közösséget alkotva együtt keresik a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre.

A Gyüttment Fesztivál nulla hulladék szemléletű, ez azt jelenti, hogy négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelnek, csak olyat, amelyet komposztálni lehet. Ezt Magyarországon először a fesztiválon valósították meg még 2017-ben.

Az idén a szervezők úgynevezett „szelíd fesztivált” tartanak. Ez felelősségteljes gazdasági, utazási, szórakozási szemléletet jelent. Most is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát közlekedésre, a szervezők külön felületet biztosítanak a gépkocsi megosztásra, és azért kampányolnak, hogy minél többen érkezzenek a fesztiválra közösségi közlekedési eszközökkel.

Mire számíthat még?
● Szakmai beszélgetésekre, előadásokra, tudás- és tapasztalatmegosztásra, amelyek minden téren megkönnyítik a gyüttment életet
● Közös alkotásra, workshopokra, hogy használható, gyakorlati tudást szerezzen
● Természetes építészeti, kertészeti, gyógyászati megoldásokra, praktikákra
● A közösségben végzett munka élményére: közösen építünk, főzünk, kertészkedünk
● Táncra, zenére és mulatságra! Kulturális élményszerzés népművészek, muzsikusok, zenekarok részvételével
● Termelői piacra a hozzánk érkező „helyi hősök”, mesteremberek alkotásaival
● Családi és gyermekprogramokra, játékokra, helyismereti túrákra és sok mozgásra
● Aki lóháton érkezik, annak ingyenes a belépés

Hasznos linkek:
Gyüttment Fesztivál 2019 – Facebook-esemény
Gyüttment Fesztivál – Facebook-oldal
Honlap: http://gyuttmentfesztival.hu/

Forrás: Mindenegyüttmegy Egyesület
Read previous post:
Close