full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Spanyol edzőtáborral kezdte felkészülését a paksi motoros Gyutai Adrián

Spanyol edzőtáborral kezdte felkészülését a paksi motoros Gyutai Adrián

2016.12.15. Pályafutása során először kezdhette meg már decemberben a felkészülését a paksi Gyutai Adrián, aki jövőre a nyílt nemzetközi német gyorsaságimotoros-bajnokságban (IDM) indul majd egy Yamahával, amellyel a tíznapos spanyolországi edzőtáborban ismerkedett meg közelebbről.

A 26 éves paksi motoros az MTI-nek azt mondta, most Magyarországon folytatja a fizikai edzéseket, január végén pedig újra Spanyolországba utazik tesztelésre.

„Nagyon hasznos volt az edzőtábor Almeriában, kispályán sok test-test elleni csatát vívhattam, ezeknek a következő idény szempontjából nagy jelentőségük van” – mondta a Korda Racing versenyzője, és hozzátette: saját maga állította be és szerelte az edzőtáborban a Yamaha R6-ost, mert a lehető legnagyobb részletességgel meg akarta ismerni a gépet.

A gyorsaságimotoros-vb 2015-ös misanói versenyhétvégéjén a Moto3 kategóriában is bemutatkozó Gyutai Adriánnak az idén pénzügyi gondok miatt veszélybe került a karrierje, de ezek a problémák végül megoldódtak, és a paksi motoros most egy hároméves terv szerint haladva építi újra pályafutását.

Gyutai jövőre az IDM Superstock 600-as kategóriájában, 2018-ban pedig várhatóan a Superbike-vb Supersport kategóriájának európai futamain vesz majd részt. A végső cél 2019-ben egy teljes vb-idény a Supersport géposztályban.

A képen Gyutai Adrián a spanyolországi edzésen. Fotó: Facebook.com – Gyutai Adrián

MTI
Read previous post:
Close