full screen background image
Keresés
2019 augusztus 15 - csütörtök
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Sportpályát avattak a Mérey utcai óvodában

Sportpályát avattak a Mérey utcai óvodában

2017.06.27. Újabb multifunkciós sportpályát avattak hétfő délután, ezúttal a Mérey utcában található 2-es számú óvodában.

A Mérey utcai óvodában felavatott sportpálya már a harmadik Szekszárdon, az elmúlt hónapban ugyanis két ilyen pályát adtak át. Mivel a sportpályákat minden tagintézmény használhatja, így összesen mintegy hatszáz gyermek számára teremtettek jobb körülményeket a sportoláshoz – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere az avatón.

A pálya többféle sport kipróbálására, sőt különféle versenyekre is alkalmas. Mindegy, hogy a gyerekek melyik sportot választják, a lényeg, hogy mozogjanak – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette, a szakszerű használat érdekében az óvónők képzésben is részesültek.

Mint azt a polgármester tudatta, ezzel a sportcélú óvodai fejlesztések egy szakasza lezárult. Kiemelte, ezután az összes általános iskolában sportpályát létesítenek.

Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső elmondta, a pálya az önkormányzat, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány és a Tarr Kft. összefogásának köszönhetően épülhetett meg a cég által befizetett társasági adóból és város költségvetéséből erre a célra szánt pénzből.

Az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy Magyarország minden óvodájában legyen olyan sportpálya, ahol a gyermekek játszhatnak – tudatta Bokros Csilla, az alapítvány munkatársa. Mint azt elmondta, a lényeg, hogy a gyermekek megszeressék a sportolást és az az életük részévé váljon.

Fotó: Kadarka.net

A pálya nagy boldogságot jelent, mert a sport és a mozgás megszerettetése kifejezetten profilja a „Mérey óvodának” – mondta el Horváth Erika, az óvoda vezetője. Évekkel ezelőtt egy sportprogramot is elindítottak, amit azonban az élet felülírt. Ugyanis rájöttek, hogy a gyermekeknek lételeme a sport és nekik semmi mást nem kell tenniük, csak biztosítani számukra a lehetőséget a mozgásra fogalmazott.

Hozzátette, korábban csak „műtéglás” sportpálya volt az óvodában, de az eléggé balesetveszélyes volt, noha tavasztól őszig  még a foglalkozásokat is kint tartják. Az új sportpálya  viszont már kiváló lesz minderre.

A gyermekek az avató zárásaként azt is megmutatták, hogy kell használni a sportpályához kapott eszközöket.

Kapcsolódó írások:
Sportpályát avattak a Perczel utcai óvodában
Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában

Fotó: Kadarka.net


Horváth Erika óvoda óvodások
ElőzőÚjabb sportpályát adtak át KövetkezőA rendőrök vittek be a kórházba egy fiút, aki rosszul lett a hőségben


Read previous post:
A rendőrök vittek be a kórházba egy fiút, aki rosszul lett a hőségben

2017.06.27....

Másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt Tolna megyére

2017.06.27....

Close