full screen background image
Keresés
2020 július 31 - péntek
  • :
  • :

Stekly Zsuzsa és Juhos László festményei a kollégiumi galériában

Stekly Zsuzsa és Juhos László festményei a kollégiumi galériában

2016.06.03. Stekly Zsuzsa és barátai voltak a Bemutatom a barátaimat című sorozat csütörtöki kiállítás-megnyitójának vendégei az I. Béla Gimnázium kollégiumi galériájában.

Stekly Zsuzsa meghívott barátai Wessely Gábor író, Juhos László festőművész, illetve a DeVaLaMi duó, Deák László (gitár) és Varga Mihály (ének, szájharmonika) volt. Stekly Zsuzsa akvarelljeit, Juhos László pedig egyéb technikával készült festményeit hozta magával a kiállításra.

A megnyitón Wessely Gábor bemutatta Juhos Lászlóval közösen készített, Kilóg a sor(t)ból című könyvét. A kötetben Wessely Gábor pajzán, pikáns írásai mellett Juhos László rajzos illusztrációi szerepelnek. Wessely Gábor ugyancsak bemutatta prózai írásokat tartalmazó, Rozsdaszínű Álomvilág című kötetét. A megnyitón a DeValami Duó tagjai Wessely Gábor, Kilóg a sor(t)ból című könyvében található versek megzenésített változatait adták elő.

Wessely Gábor. Fotó: Kadarka.net

A tizennégy festményből álló kiállítás egy hónapon át lesz megtekinthető az I. Béla Gimnázium kollégiumi galériájában.

A Bemutatom a barátaimat című kiállítás-sorozat szervezője Kubanek Miklós. A sorozat sajátossága, hogy a szervező által meghívott alkotók szabadon dönthetnek arról, hogy társkiállítóként, vagy a megnyitón való közreműködéshez melyik alkotó barátjukat hívják meg. Kubanek Miklós elmondta, az idei tanévben ez volt az utolsó kiállításmegnyitó.

A vezetőképen Stekly Zsuzsa és Juhos László. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close