full screen background image
Keresés
2019 október 26 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Süli János: a kormány támogatja Szekszárd fejlesztési terveit

Süli János: a kormány támogatja Szekszárd fejlesztési terveit

2019.10.11. A kormány támogatja Szekszárd terveit – ezt Süli János jelentette ki csütörtök délelőtt a városházán Ács Rezső polgármesterrel megtartott sajtótájékoztatón.

A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerint a megyeszékhelynek az egészségügy- és az úthálózat fejlesztése, valamint a nevelési-oktatási intézmények felújítása terén megfogalmazott tervei támogathatóak.

Ács Rezső elmondta, a két fél „tovább gondolta” a május elején aláírt együttműködési megállapodást, és azt most konkrétumokkal töltötték meg. Örömét fejezte ki, hogy Süli miniszter úr és a magyar kormány támogatásra érdemesnek találta például a szőlőhegyi bölcsőde és óvoda építését, a Szekszárdot valóban elkerülő – a Tolnatejtől induló és az OBI áruház körforgalmába csatlakozó – útszakasz kivitelezését, az alapegészségügyi szolgáltatások fejlesztését (új háziorvosi rendelő építése), valamint a Baka és a Dienes iskola energetikai korszerűsítését célzó beruházásokat.

A polgármester szerint már a jövő héten aláírásra kerülhet a „forintosított” fejlesztési elképzeléseket tartalmazó szerződés.

Süli János megjegyezte, a paksi erőmű bővítése okán – állami forrásból vagy magántőke bevonásával – legalább 200 új lakást építenek majd Szekszárdon a következő években. Kérdésre válaszolva megerősítette, a sajnálatos szerdai gázrobbanásban érintett családok számára is tudnak segítséget nyújtani.

Mint azt megírtuk, Ács Rezső polgármester csütörtök délután jelentette be, hogy megépül a három kilométer hosszú, Szekszárdot elkerülő út, mely a Tolnatej Zrt.-nél indul és első körben az OBI körforgalomnál ér majd ki az 56-os számú főútra. Az út tervezésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzési pályázatot, az építkezés előreláthatólag 2021-ben kezdődhet el. Erről itt olvashat bővebben – kattintson!

A képen Süli János és Ács Rezső. Fotó: Kiss Albert

Forrás: Szekszárdi Vasárnap

Kapcsolódó cikkek:
Komoly fejlesztések valósulhatnak meg Szekszárdon
„Valós elkerülő utat” kap Szekszárd


ElőzőÁllandó fülgyulladás okozhatta a neandervölgyi ember kihalását KövetkezőZárható „szeméttárolókat” telepítenének a szekszárdi társasházaknál


Read previous post:
Zárható „szeméttárolókat” telepítenének a szekszárdi társasházaknál

2019.10.11....

Close