full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

„SuliMoped”: hatvan szerencsés Tolna megyei fiatal a programban

„SuliMoped”: hatvan szerencsés Tolna megyei fiatal a programban

2019.12.05. A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2019/2020-as tanévben is folytatódik Tolna megyében.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett segédmotoros kerékpár vezetői engedélyt biztosító képzés a szülői értekezletekkel megkezdődött Szekszárdon. A programra azok az általános iskolai tanulók jelentkezhettek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A SuliMoped program tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 60 szerencsés fiatal vehet részt – a megye számos településéről – a programban.

A rendhagyó szülői értekezletet – melyet a nagy létszám miatt három csoportban – 2019. december 2-án, 3-án és 4-én tartották, egyben az ünnepélyes megnyitója is volt a képzésnek. A meghívottakat Bótáné Kiss Gabriella rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési előadója köszöntötte, majd ismertette a program részleteit.

Magyar Lajos, a TIR-SULI Kft. ügyvezetője köszöntőjében kiemelte, hogy nem elég szerencsés kiválasztottnak lenni, mert a szülői beleegyezés nélkül a gyermekek nem lehetnének részesei ennek az egyedülálló kezdeményezésnek. Hangsúlyozta, hogy a tanulók felelősségtudata is nagyon fontos, hiszen nem elég bekerülni a programba, ott már a gyerekeken múlik, hogy a tanfolyam végén megszerzik-e a vezetői engedélyt. Bús Zsolt, az autósiskola oktatója ismertette a diákokkal a program ideje alatt kötelezően betartandó szabályokat. Hangsúlyozta, hogy a maguk részéről mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek a tanév végére segédmotor-kerékpáros vezetői engedély boldog tulajdonosai legyenek.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close